Перейти до основного вмісту

 

У ЯВОРІВСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ САЙТУ WOWNATURE.IN.UA 


У дивовижному місці екохутір Мочари Яворівського національного природного парку презентували новий сайт WOWNATURE.IN.UA, де зібрана вся найважливіша інформація про національні природні парки та заповідники країни. 

Презентацію провели його розробники та представники проєкту "Підтримка природно-заповідних територій в Україні", який фінансується урядом Німеччини, для мандрівників, журналістів та туристичних операторів.

«Якщо зайти на наш оновлений сайт, є одна небезпека – дуже тягне в мандри. Хочеться залишити роботу і всі хатні справи і возз’єднатися з природою. Це вперше природно-заповідний фонд України отримав своє обличчя і корисний позитивний вебсайт, яким комфортно користуватися. Це єдиний сайт в нашій державі, де зібрані абсолютно всі національні парки та заповідники України», – сказала координаторка проєкту Світлана Крижанівська Блінова.

Природолюби, дослідники та мандрівники зможуть в одному місці побачити актуальну інформацію про всі парки та заповідники, вибрати активність, яку планують організувати, – відпочинок, риболовлю, спостереження за птахами, вело- чи кінні прогулянки, сплави, походи, та ін. 

Спланувати пригоду можна, прокладаючи маршрути між цікавими місцями, які занесені в онлайн-карту і розділені на зручні фільтри – озера, гори, річки, історичні пам’ятки, печери, кемпінги, водоспади та ін. База продовжує наповнюватись, а згодом розробники обіцяють додати зручну опцію – можливість побачити на карті всі облаштовані туристичні шляхи. Це дозволить мандрівнику завантажити на мобільний пристрій маршрут для пішої, велосипедної чи кінної прогулянок.

На сторінці кожного парку і заповідника є інформація про особливості регіону, його флору і фауну, рідкісні види, що потребують охорони, цікаві та унікальні місця, контакти, можливості доїзду. 

Як пояснив заслужений природоохоронець України директор Яворівського НПП Михайло Біляк: «Головна наша робота – формування екологічної культури, бережливого ставлення до природи».

Сайт розроблено в рамках проєкту "Підтримка природно-заповідних територій в Україні", який фінансується урядом Німеччини через Кредитну установу для відбудови KfW. Вебсайт проєкту: snpa.in.ua

Тендер на розробку wownature.in.ua виграла та реалізувала команда фахівців: розробка сайту – SiteGist, дизайн – Happy Design Pro, контент – Protsyk.Kryzhanivska.














































Коментарі