Перейти до основного вмісту

 

МОЛИТОВНИЙ ВЕЧІР, ПРИСВЯЧЕНИЙ ДВАДЦЯТИЛІТТЮ ВІЗИТУ В УКРАЇНУ ПАПИ РИМСЬКОГО ІВАНА ПАВЛА ІІ



У середу, 23 червня 2021 р.Б., о 19:00 год., відбудеться БОГОРОДИЧНЕ ПРАВИЛО — молитва на ВЕРВИЦІ, котрою св. Йоан Павло ІІ, Папа Римський, 20 років тому ОСОБИСТО ОЗДОБИВ Теребовлянську ікону Матері Божої, яка зберігається в Архикатедральному Соборі св. Юрія Побідоносця. 

Звершить моління о. Павло Дроздяк.

Ласкаво запрошуємо до спільної молитви! 

Богородичне правило — це промовляння молитви «Богородице Діво, радуйся» 150 разів. Це певний духовний подвиг, який можуть взяти на себе віруючі.

Сама Цариця Небесна дала людям це правило у VIII столітті, його дотримувалися колись усі християни, а потім про нього забули.

Преподобний Серафим Саровський нагадав про це правило, благословивши виконувати його щодня. У келії преподобного знайшли старовинну книжку з описом чудес, що відбулися з людьми, що виконували це правило.

Молитися ним слід, коли:
- є внутрішня духовна потреба;
- на душі тривожно чи важко;
- ви або близькі страждають недугою і потрібна допомога Вищих Сил;
- у будь-якій важкій життєвій ситуації;
- на знак подяки Пресвятій Богородиці.

Старці кажуть, що від читання 150 раз молитви «Богородице Діво, радуйся ...» людині буває велика користь. Господь показав нам, наскільки сильна перед Ним молитва Пречистої Його Матері і наскільки дієва принесена Нею допомога у всіх обставинах. Читання 150 раз «Богородице Діво, радуйся ...» особливим чином перемінює душу людини і тих, хто навколо. 

У житті Божої Матері було п’ятнадцять сходинок, п’ятнадцять головних подій, і читання правила розділено на 15 десятків. На кожному десятку по черзі згадуються всі найважливіші моменти життя Пресвятої Богородиці.

Милосердя двері відкрий нам‚ Благословенная Богородице‚ щоб ми‚ на Тебе надіючись‚ не загинули‚ а від усякого лиха Тобою визволилися. Бо Ти єси спасіння роду християнського.







Джерела інформації:



















Коментарі