Перейти до основного вмісту

 

ДВАНАДЦЯТЬ РОКІВ ТОМУ ВІДБУЛАСЯ АРХИЄРЕЙСЬКА ХІРОТОНІЯ ВЛАДИКИ ЙОСИФА МІЛЯНА


Дванадцять років тому, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві, відбулася Архиєрейська хіротонія Преосвященного Владики Йосифа Міляна.

Це була перша Хіротонія в Києві від часів ліквідації нашої Церкви на цих теренах. Головним святителем, у присутності Блаженнішого Патріарха Любомира Гузара, був Високопреосвященний Владика Іван Мартиняк, Митрополит Перемишльсько-Варшавський, а співсвятителями – Владика Юліан Вороновський, Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, і Владика Петро Стасюк, Єпарх для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії.

Преосвященний, Владико Йосифе! Дякуємо Богові за дванадцять років Вашого невтомного єпископського служіння у Київській Архиєпархії. Це знаменний та дуже короткий час, але ці роки були сповнені важливою та непростою роботою.

Ваша хіротонія проходила у Патріаршому соборі, який тоді був у будівельних риштуваннях, попереду було чимало праці пов’язаної із його довершенням.

Сьогодні бачимо, як з довершенням цього будівництва, Патріарший собор окрашується новим іконостасом, який невдовзі постане та новими концепціями візуалізації внутрішньої частини храму. Це символічно, бо сьогодні спостерігаємо, як Київська Архиєпархія за цих дванадцять років приокрасилася не лише Головною святинею УГКЦ, але й новими парафіями та новими священниками. Дякуємо Вам за Вашу довіру, дякуємо за приклад наполегливої праці у Христовому Винограднику! Дякуємо за турботу спасіння людських душ на теренах Київської Архиєпархії.

Нехай Всещедрий Господь Бог винагородить Вас міцним здоров’ям, почуттям радості та щастя, а передусім певністю, що «З нами Бог», Який опікується кожною миттю нашого життя.

Пресслужба Київської Архиєпархії















Джерела інформації:





















Коментарі