Перейти до основного вмісту


13 ЧЕРВНЯ СЕЛИЩЕ ІВАНО-ФРАНКОВЕ ВІДЗНАЧАЛО СВІЙ 410 ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ



13 червня селище Івано-Франкове відзначало свій 410 День народження. І хоч періщив безперестанку дощ, але захід був надзвичайно атмосферним, естетично красивим, відповідного мистецького рівня, теплим і багатим на таланти, які відомі і в Україні та поза її межами.З вітальним словом виступила голова Івано-Франківська селищна рада Ірина Перун, яка зазначила: «День Янова – це особливе свято, яке сьогодні єднає всіх жителів селища, пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія, яку творять добрі, щирі, працьовиті люди, щоденна праця яких заслуговує на глибоку повагу. Саме вашими спільними зусиллями створюється неповторний образ селища, зберігається його історія та закладається майбутнє. Адже успіхи селища – це перш за все успіхи його жителів – працелюбних, добрих і чесних людей. Нам є чим пишатись!».

Ірина Михайлівна вручила грамоти. Привітали мешканців Янова чимало поважних гостей: народний депутат України Ростислав Тістик, голова Яворівської районної ради Микола Романюк, заступник голови Яворівської районної державної адміністрації Володимир Дзюнька, які вручили голові Івано-Франківської селищної ради Ірині Перун грамоту, голова Жовківської ТГ Олег Вольський та народна артистка України Оксана Білозір, чия присутність на урочистостях була сюрпризом для усієї громади. Нашим гостям вручили сувеніри на згадку про 410 річницю Янова. Оплесками ще раз привітали голову Івано-Франківської селищної ради з ювілеєм. Після виконання Гімну України, молитви за мир отцем Назарієм та о. Іваном, театр танцю «Яворики» Новояворівської ТГ Новояворівська міська рада (керівник і начальник відділу Слобода Наталія)виконав вітальний танець «Калинонька» та вручили голові коровай як символ благоденства й достатку, запалювала усіх присутніх своєю енергетикою, запальними українськими піснями народна артистка України Оксана Білозір, хореографічні композиції на військову тематику театру танцю «Яворики» зірвали шквал емоцій, хвилиною мовчання вшанували Героїв. Прекрасно-емоційний виступ неперевершеної скрипальки Марії Манько та Дениса, не шкодували оплесків для чарівних дівчат з неймовірними голосами з народного ансамблю бандуристів «Мальованка» (кер. Соломія Бурчак). Сцена зібрала усіх наших місцевих талантів: Оксана Шмагало і Діана, Піщишин Юлія із с. Мальчиці,студія сучасного танцю селища Івано-Франкове, які є нашими постійними учасниками усіх дійств.

Які ж прекрасні виконання пісень подарували глядачам Марія Кухарчишин («Gloria» с.Прилбичі), українська оперно-камерна та естрадна співачка мецо-сопрано, заслужена артистка України, солістка Львівської національної філармонії. Вишукано-неповторний голос мецо-сопрано з індивідуально-притаманним відблиском італійського бельканто, українською милозвучністю, блискучий артистизм вже багато років захоплюють світову публіку України, Польщі, Білорусі, Прибалтики, Франції, Італії, Чехії, Німеччини Ірена Грех та український естрадний співак, композитор, лауреат міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсів Любомир Тарнавський.

На завершення родзинкою був виступ українського естрадного та оперного співака, композитора, валторніста, виконавця композицій української естради і зарубіжної класики, півфіналіста першого сезону телевізійного проекту «Голос Країни» Володимира Окілка.

Завітав і Василь Соловей прямо з концерту на Дніпропетровщині.

Українською професійною хореографією здивував шоу-балет «Едельвейс»-володар відзнак численних всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Завершальним акордом став ТЕАТР ВОГНЮ «GLORIA» з вогняним шоу.

Нікого не залишили байдужими і гастролокації від 9 старостатів - працівників культури,бо вони були такі смачні та вишукані.

Щира подяка усім гостям, які прибули до нас,учасникам з Новояворівської ТГ за культурну співпрацю,нашим місцевим зірочкам, відомим виконавцям, які у своєму щільному гастрольному графіку знайшли місце і завітали на святкування, депутатському корпусу, меценатам Тарас Кріль Христина Бутка, ТОВ Галицька здоба, журналістам Люся Шубіна-Паневник, Товариство з Oбмеженою Bідповідальністю «ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО «ЧОРНИМ ПО БІЛОМУ» за репортаж, за прекрасні світлини і відео Оля Перун та Ірина Кравчук, Художнє Училище Ім. Й.Станька.

Ведучою заходу була головний спеціаліст Відділ освіти, культури, молоді та спорту Івано-Франківської селищної ради Тетяна Лин

Організатор: Івано-Франківська селищна рада, відділ освіти, культури, молоді та спорту.

«Свято Дня народження Івано-Франкове об'єднує всіх. Ми любимо його за душевність і особливу атмосферу, за привітних й талановитих людей і мальовничі краєвиди. Найбільша гордість селища – це, звичайно, його мешканці. Саме завдяки вашим рукам творилася унікальна спадщина та історія. Тож з нагоди свята бажаю від імені голови Яворівської райдержадміністрації та колективу вам і вашим родинам добра, благополуччя, успіхів, світлої долі, впевненості у завтрашньому дні, міцного здоров’я. Низький уклін і велика шана вам за самовіддану працю та зусилля, які ви докладаєте для розвитку Яворівщини. Зі святом Вас Слава Україні», - з вітальним словом заступник голови райдержадміністрації Володимир Дзюнька.

«У сьогоднішній святковий день бажаю  Вам  перш за все миру, міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя, здійснення найзаповітніших мрій, впевненості у завтрашньому дні. Бажаю, щоб Янів завжди був квітучим і красивим, а життя кожної сім’ї – сповнене душевного тепла, радості й достатку! Нехай Бог благословить наш край і дасть його мешканцям багато успіхів на життєвих шляхах. Низький уклін і велика шана Вам  за самовіддану працю, за любов до рідного селища, за внесок у розвиток та добробут громади», - наголосив Микола Романюк.






























Коментарі