Перейти до основного вмісту


ВЛАДИКА ВОЛОДИМИР ВІДСЛУЖИВ СВЯТУ ЛІТУРГІЮ У НОВОЯВОРІВСЬКУ В ДЕНЬ 150-ОЇ РІЧНИЦІ ЗАСНУВАННЯ АРХИБРАТСТВА МБНП 


Сьогодні, у неділю Розслабленого, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир очолив Святу Літургію у храмі свв. апп. Петра та Павла у м. Новояворівськ. У цей день припадає 150 річниця заснування Архибратства МБНП.

Коментуючи уривок з Євангеліє владика Володимир звернув увагу на питання питання Ісуса до хворого чоловіка, до розслабленого: «Бажаєш видужати?» За його словами, неважко догадатися, яка є відповідь. Здорова людина має багато планів і побажань, а хвора людина має лише одне побажання – стати здоровою.

На його переконання, нема такого гріха, який Бог би не простив, чи який би Боже милосердя не могло усунути з нашого життя.

«Головне, щоб людина цей гріх визнавала та мала постанову поправи, хотіла змінювати своє життя в доброму напрямку. Тому Ісус наголошує, промовляючи устами лікаря і педагога: Але більше так не роби! Не гріши більше, щоб щось гірше тобі не сталося. Ісус знає, яку руйнівну силу має зло і гріх», – наголосив Преосвященніший Володимир.

Владика Володимир пригадав, що сьогодні припадає 150 річниця заснування Архибратства МБНП, спільнота якого присутня також в цій парафії. Воно було засноване 23 травня 1871 року кардиналом Костянтином Патріці, Генеральним вікарієм Риму. З приходом редемптористів на Україну закорінилося також на нашій землі. Важливим завданням цього Архибратства є молитва за добру і щасливу смерть. Смерть є коронуванням цілого земного життєвого подвигу.

Опісля Літургії владика Володимир вручив Митрополичу грамота з нагоди ювілею 60- ліття о. Володимира Вонса ЗНІ. Також єпископ-помічник Львівської Архиєпархії привітав ще двох ювілярів: о. Віталія Назара та о. Юрія Саса.





Міський голова Володимир Мацелюх привітав із ювілеєм отців-ювілярів, редемптористів ЧНІ - о.Володимира Вонса, о.Юрія Саса, о.Віталія Назара сотрудників храму Свв.апп.Петра і Павла м.Новояворівськ. Зокрема особливі слова привітань звучали колишньому настоятелю храму о.Володимиру, який святкує своє 60-річчя.

«Високопреподобний отче Володимире, вітаю Вас від імені нашої громади. Ювілей – це особливий час пригадування Божих діл в нашому житті і вдячності за них. Новояворівськ має честь знати Вас вже багато років, бо наприкінці 90-х Ви стали настоятелем храму. Ви гартували і об’єднували людей у живу парафію. Ваше духовне, молитовне життя надихало молодих людей подібно до Вас обирати чернече життя», - зазначив у своєму вітальному слові Володимир Мацелюх.

Коментарі