Перейти до основного вмісту


ВІДБУЛОСЯ УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ ДЕКОРАТИВНОГО ЖИВОПИСУ МАЙСТРИНІ НАТАЛІЇ ДЮГ «МОЯ ЯВОРІВЩИНА»


За повідомленням 

«В Художньому училищі ім. Й. П. Станька відбулося урочисте відкриття виставки декоративного живопису майстрині Наталії Дюг із промовистою назвою "Моя Яворівщина". Ювілейна 20 виставка була приурочена до Дня музеїв. День 18 травня 2021 року однозначно буде внесено до переліку знакових подій як в житті училища так і профтехосвіти вцілому, як в житті Наталії Дюг так і всієї Івано-Франківської територіальної громади. 

Побачити виставку і привітати мисткиню зібралися поціновувачі творчості пані Наталії. Зі словами привітання та грамотами від Департаменту освіти і науки ЛОДА виступила методист вищої категорії Навчально-методичного центру Профтехосвіта Львівщини Валентина Гузюк, старший науковий співробітник ЛННЦ ПО Національного Педагогічного Університету імені Михайла Драгоманова Лідія Сліпчишин. Своє захоплення виставкою висловили начальник відділу освіти, культури молоді і спорту Франківської ОТГ Наталія Лялюк та начальник відділу культури, туризму, молоді і спорту Яворівської ОТГ Богдан Раделицький, а також директор Івано - Франківського ЗЗСО І - ІІІ ступенів імені Івана Франка Марія Ліскевич-Карпа. Підтримали колегу і в колективі Художнього училища.

Виставка діятиме до кінця червня 2021 року, тож усі охочі доторкнутися до прекрасного і відчути захоплення кольористикою яворівського традиційного орнаменту, зможуть обрати для себе зручний час і відвідати виставку.

Отже, ми відкриті з понеділка по п'ятницю з 9.00 до 17.00 або за попередньою домовленістю.»





















«У Міжнародний день музеїв 18 травня 2021 року в Музеї художніх ремесел Яворівщини, що діє при Художньому училищі ім. Й.П.Станька приймали високоповажних гостей. До цього Дня приурочили відкриття нової виставкової зали змінних експозицій, в якій розмістилася виставка декоративного живопису Наталії Дюг "Моя Яворівщина". Екскурсію провела керівник музею Світлана Плесак. Своїми враженнями поділився депутат Львівської облради Іван Стецькович, наголосивши на важливості просвітницького та національно-патріотичного завдання, яке покладається на музеї. Присутні в музеї керівники відділів Івано-Франківської та Яворівської ОТГ, які курують діяльність закладів освіти, культури, туризму, молоді і спорту Наталія Лялюк та Богдан Раделицький поділилися планами щодо активного залучення шкільної молоді та громадських молодіжних організацій до відвідування Музею художніх ремесел Яворівщини.

Сподіваємося на тісну співпрацю із органами місцевого самоврядування, адже Художнє училище ім. Й.Станька - це мистецький навчальний заклад, який впродовж 125 років плекає традиційні ремесла і дає широкі можливості реалізувати себе у творчості талановитим випускникам училища.»












Джерело інформації:




















Коментарі