Перейти до основного вмісту

 

ВЕЛИКЕ РОДИННЕ СВЯТО З НАГОДИ ДНЯ ГЕРОЇВ, ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВИШИВАНКИ ТА ДНЯ МАТЕРІ В НОВОЯВОРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ


За повідомленням 
«Величне свято об’єднало усю Новояворівську громаду в одну велику родину.

У неділю, 23 травня, Новояворівська об’єднана громада вперше святкувала разом. 

Велике родинне свято з нагоди Дня Героїв, Всесвітнього дня вишиванки та Дня Матері видалося надзвичайно щирим, родинним, яскравим, насиченим низкою цікавих заходів, де кожен відвідувач захоплено спостерігав за подіями у внутрішньому дворику, літній сцені, на площі. Атмосфера родинного тепла, особливий галицький колорит і навіть сама погода зробили це свято незабутнім.

Пленер юних художників, присвячений Дню Матері вражав талановитими картинами маленьких майстрів пензля - глядачі захоплено оглядали їхні роботи і щиро аплодували під час нагородження переможців;

У краєзнавчому музеї відбулася зворушлива зустріч з матерями та родинами загиблих новітніх Героїв України. В атмосфері родинного єднання - щирі слова підтримки від керівництва громади,дружні обійми, спогади, патріотичні вірші, пісні. 

Пам’ятаємо і щиро вклоняємося Героям - Ви назавжди в наших серцях! 

Барвиста, яскрава виставка старовинної та сучасної вишивки галицьких майстринь стала справжнім тріумфом святкового дійства - тут сорочки і сукні, сердаки та кабати, обруси, рушники, запаски, серветки - дивовижні речі! Особливо вражали старовинні вишиті сорочки та обруси, яким понад 100 (!!!) років. А поряд із старожитністю святкове дійство та наших артистів прикрашали чудові дизайнерські вишиті сукні Новояворівськоі майстрині Віри Прокопчук. 

Весело, гамірно та святково було на площі - тут залюбки веселилися дорослі та діти, беручи участь у розважальній програмі з велетенськими ляльками і на атракціонах.

Концертна програма - як завжди, вражала місцевими талантами! Велика літня сцена об’єднала маленьких і дорослих аматорів самодіяльного мистецтва з усієї громади в одну творчу родину - понад 5 годин співали, грали, танцювали, забавляли глядачів кращі творчі колективи та окремі виконавці не тільки наші, а й з смт Шкло, сіл Терновиця, Бердихів, Прилбичі, Мужиловичі, Добростани, Молошковичі. Вдячні глядачі щиро аплодували усім нашим майстрам сцени за самовіддану любов до української пісні, мови, культури,національних традицій. 

Конкурс вишиванок повеселив глядачів на площі. 

Кожен учасник мав завдання дотепно переконати усіх, що саме його вишиванка є найкращою... Гучністю аплодисментів весело вибрали переможців, яким вручили нагороди від сервісної служби таксі «Явір».

Завершальною частиною свята була танцювально-розважальна програма для усіх бажаючих у внутрішньому дворику ПК «Кристал» .

В підсумку проведеної роботи у співпраці з відділом культури, молоді та спорту, хочемо виразити щиру вдячність усій творчій спільноті нашої громади - працівникам народних домів та бібліотек , за активність, дієвість, партнерську підтримку в досягненні успіху спільної мети - розвитку та процвітання громади та утвердження української культури. Спасибі Новояворівській міській раді, що підтримуєте і даєте нам можливість творити добро для наших людей. 

З повагою та вдячністю 
Директор ПК «Кристал» Роман Сольський
Художній керівник, засл. діяч мистецтв України Наталія Коваль
та весь творчий колектив»














Джерела інформації:























Коментарі