Перейти до основного вмісту

 

«МОЯ ВИШИВАНА СПАДЩИНА» В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ

«20 травня відзначається всесвітній День вишиванки. Цьогоріч прекрасному святу виповнилося 15 років. 

В Івано-Франківській територіальній громаді провели мистецький захід «Моя вишивана спадщина» у співорганізації з Художнє Училище Ім. Й.Станька, які підготували неймовірну етнофотозону з народних промислів, зокрема, вперше була представлена янівська красуня технікою рогозоплетіння майстрині Ганни Мурин.

Голова Івано-Франківська селищна рада Ірина Перун привітала громаду з Днем вишиванки,зазначивши, що «вишиванка – це не просто красиво, це символ наших автентичних традицій та розмаїтої культури, зв’язок багатьох поколінь, який не переривається віками.

Одягаючи вишиту сорочку, ми, водночас, повинні пам’ятати і про наших героїв, які сьогодні стримують агресора на сході України. Саме завдяки їм ми, кожен у своєму селі та селищі, маємо змогу вільно, під мирним небом, підтримувати ці традиції.

Переконана,що вишиванка й надалі залишатиметься нашим оберегом та символом щасливого майбутнього для України.» Грамоти,подяки та подарунки отримали майстрині, наші народні умільці Наталія Дюг, Ганна та Володимир Мурини, Оксана Маруняк

Родзинкою та окрасою заходу стали талановиті діти нашої громади, якими ми пишаємося!»














Джерела інформації:































Коментарі