Перейти до основного вмісту

 

ЯВОРІВСЬКА МІСЬКА БІБЛІОТЕКА ІМ.Ю.ЛИПИ: ВІРТУАЛЬНА КНИЖКОВА ВИСТАВКА «ЧОРНОБИЛЬ В СЕРЦІ УКРАЇНИ, А ТІНЬ ЙОГО ПО ВСІЙ ЗЕМЛІ»


В історії нашого багатостраждального народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, у цей день, рівно 35 років тому вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів громадян. 

Аварія на ЧАЕС – найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на Європейському континенті, а і у всьому світі. Саме тому, про неї потрібно завжди пам'ятати!

Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль та тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони... Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям...

Запаліть свічку в знак пам'яті тих, хто загинув, борючись із невидимим ворогом - радіацією!

Яворівська міська бібліотека ім.Ю.Липи пропонує до Вашої уваги переглянути віртуальну книжкову виставку "Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі".

























Джерело інформації:












Коментарі