Перейти до основного вмісту

 

ЯВОРІВ - ГРУШІВ: КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ МОСТІВ


Капітально ремонтуємо три мостові переходи, що знаходяться на автомобільній дорозі Т-14-20 Яворів – Грушів, яку відновлюємо в рамках реалізації Програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до українсько-польського кордону».

«Маємо на меті відремонтувати прикордонні дороги та рекордну кількість мостових переходів. Це є одним із пріоритетних питань щодо відновлення дорожньої інфраструктури Львівщини у 2021 році» - прокоментував Олег Береза, керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Мостовики проводять будівельні роботи одночасно на трьох переправах. Найбільший міст, що знаходиться поблизу села Нагачів, ремонтувати почали ще торік. На сьогодні маємо відремонтовану одну частину споруди і вже приступили до ремонту іншої частини. Наразі змонтували опори моста і працюють над влаштуванням сполучення насипу з мостом. Вже найближчим часом тут розпочнемо влаштування прогонової будови.

Дві інші старі споруди мостовики демонтували і збудували поблизу тимчасові переправи. На мостах влаштували буроналивні та залізобетонні сваї. 

Нагадаємо, автомобільна дорога Т-14-20 Яворів – Грушів – це перша із чотирьох запланованих доріг, яку розпочали ремонтувати за «польський кредит». Ремонтно-будівельні роботи тут стартували у серпні 2020 року. На дорозі, яку не ремонтували кілька десятків років, торік забезпечили належний проїзд транспорту у нижньому шарі асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім укріпленням основи.

Цього року, підрядник завершить ремонтно-будівельні роботи на зазначеній дорозі у повному об’ємі. Окрім новенького дорожнього покриття та ремонту мостових переходів, проєкт передбачає тротуари, зупинки громадського транспорту та зовнішнє освітлення в межах населених пунктів, а також заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху.

Крім дороги Яворів - Грушів, у 2021 році в рамках реалізації Програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до українсько-польського кордону», розпочнемо капітальний ремонт на інших прикордонних трасах, зокрема:
  • Т-14-01 КПП «Смільниця» - Старий Самбір;
  • Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий;
  • Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська.








Джерело інформації:




















Коментарі