Перейти до основного вмісту

 

У РАМКАХ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ «МІЛЬЙОН ДЕРЕВ ЗА ОДИН ДЕНЬ» 


У рамках всеукраїнської акції «Мільйон дерев за один день» вчора, 9 квітня, керівництво Державного підприємства "Рава-Руське лісове господарство" Яворівське лісництво, працівники Яворівської районної державної адміністрації та Яворівської міської ради на території Державного підприємства" Рава-Руське лісове господарство" Яворівське лісництво садили саджанці дубових дерев, з метою привернути увагу до стану екосистеми України, а також акція спрямована на боротьбу з кліматичними змінами.

“Сьогоднішні наші спільні труди дали нове життя не тільки невеликому лісовому насадженню, а й посіяли, оживили в наших серцях зерна доброти та любові до рідної природи. Ми повинні частіше привертати увагу до проблем екології, а особливо привчати молодь до збереження природи. Дякую всім учасникам акції, ми зробили дуже багато» - говорить Володимир Дзюнька.

Посадку лісу традиційно розпочав директор ДП «Рава-Руське ЛГ» — А. П. Косовський: «Щоб мати майбутнє ми маємо пам’ятати минуле, ми маємо зберегти пам’ять про тих, хто віддав своє життя за нас. Посадженні сьогодні дерева, пронесуть через сотню років  пам’ять про небесну сотню. Ми має не дати забути важливе!

Садити ліс — це багато спілкування і позитивних емоцій. Ми часто запрошуємо гостей на посадку лісу, хоча можемо з легкістю справитись самостійно. Гостей ми запрошуємо, щоб поспілкуватись, дізнатись критику про нас та розповісти правду про ліс. Скільки дерев, стільки ж думок про лісове господарство. Щоб дерево виросло могутнім, йому потрібен догляд, увага та допомога. Зараз багато псевдоінформації, в якій людина здатна з легкістю заплутатись та повірити, що «чорне є білим», тому щоб люди змогли сформувати свою думку, ми запрошуємо їх  на посадку дерев, де у лісі кожен може побачити все своїми очима. Сьогодні, я надіюся, Ви дізнаєтесь багато інформації про нас. Ми працюємо для людей, заради людей, ми працюємо для майбутнього, па сьогодні ще й не дамо забути минуле!».

Головний лісничий — перший заступник директора — Т. М. Чіхрак, перш ніж почати садити ліс, провів інструктаж, розповів як правильно садити ліс та запросив кожного, отриманні знання, застосувати на практиці. Тарас Миколайович намагався кожного учасника навчити ліс садити правильно та з турботою, щоб не було соромне перед майбутніми поколіннями.

Керівництво Державного підприємства "Рава - Руське лісове господарство" щиро подякували усім учасникам акції, які, не дивлячись на труднощі, гарно попрацювали у підготовці до проведення всеукраїнської акції. Адже лісівники переконані, що сьогоднішня їхня праця з відтворення лісів – це спадок для майбутніх поколінь українців.

Варто зазначити, з ініціативи керівництва Державного підприємства "Рава – Руського лісового господарства" Яворівське лісництво територію, де садили саджанці дерев назвали на честь Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО Яворівщини, в знак шани та вдячності кожному хто боровся за незалежність України.

На завершення присутні розмістили інформаційну дошку про Героїв, щоб кожен, хто проходив пам'ятав їхню жертовність та любов до неньки України.


Коментарі