Перейти до основного вмісту

 

ПОРІВНЯЛЬНИЙ РЕЙТИНГ МІСЬКИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ЛЬВІВЩИНИ З ІНШИМИ МІСЬКИМИ ТГ УКРАЇНИ ЗА ДОХОДАМИ БЮДЖЕТУ


У департаменті фінансів Львівської ОДА склали порівняльний рейтинг міських територіальних громад Львівщини з іншими міськими ТГ України за доходами бюджету.

Усього в Україні є 409 міських громад, з яких 39 (майже 10 %) – у Львівській області.

Найзаможнішою міською ТГ стосовно доходів є Львівська. Її позиції серед усіх міських громад держави доволі високі. За обсягом надходжень податків до загального фонду бюджету Львівська ТГ – четверта в Україні (попереду – лише Харків, Дніпро і Одеса). За надходженнями податку на доходи фізичних осіб, акцизного податку, податку на нерухоме майно та плати за адмінпослуги Львівська громада теж четверта, а за поступленнями єдиного податку – третя. Стосовно плати за землю Львівська ТГ – сьома в Україні.

Окрім того, за обсягом загальних надходжень, надходжень ПДФО і плати за землю, до 50 кращих міських ТГ держави входить Стрийська громада, за надходженнями єдиного податку – Дрогобицька, Червоноградська і Стрийська громади, податку на нерухоме майно – Трускавецька, Стрийська і Дрогобицька ТГ, плати за адмінпослуги – Стрийська, Дрогобицька і Самбірська громади.

Міські ТГ Львівщини є також серед лідерів за динамікою надходжень до бюджету порівняно з першим кварталом минулого року:
  • в частині відсотку збільшення загальних надходжень до двадцяти кращих по Україні потрапили Новояворівська (6 місце), Судововишнянська (10), Турківська (13) і Радехівська (15) громади;
  • щодо збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб – Новояворівська (4 місце) і Турківська (10) ТГ;
  • збільшення поступлень акцизного податку – Судововишнянська (4 місце) і Глинянська (5) громади;
  • плати за землю – Перемишлянська громада (18 місце);
  • плати за адмінпослуги – Рава-Руська (12 місце), Моршинська (14) і Судововишнянська (16) ТГ.
​За збільшенням надходжень єдиного податку серед двадцяти лідерів України шість представляють Львівщину – Перемишлянська (5 місце), Старосамбірська (11), Радехівська (15), Самбірська (16), Комарнівська (19) і Бориславська (20) територіальні громади.








Джерело інформації:





























Коментарі