Перейти до основного вмісту

 

ПОГІРШЕННЯ ПОГОДНИХ УМОВ НА ЛЬВІВЩИНІ

За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології України на території області, 06 квітня вночі місцями пориви північно-західного вітру 15 – 20 м/с. Вранці та вдень по півдню території значний мокрий сніг та сніг.

06 – 08 квітня на дорогах ожеледиця.

Рятувальники Львівщини закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки та проявляти пильність та обережність, перебуваючи на вулиці.

За поганих погодних умов, зокрема ожеледиці, водіям транспортних засобів слід бути вкрай уважними. Дотримуйтеся швидкісного режиму, дистанції та відмовтеся від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій.

Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних. В разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.


Квітень продовжує жартувати.

Компанія у нього весела - циклони, атмосферні фронти, похолодання й снігопади.

Із цих прогностичних карт видно, що завтра, у вівторок, значна частина Європи належатиме холодній погоді, а в багатьох країнах йтиме сніг та мокрий сніг.

Що в нас?

6-го квітня холодне повітря охопить західну частину України, вдень очікується +3+8 градусів, місцями 0+3 градуси. В Карпатах до 3-8 градусів морозу.

Похолодання призупиниться перед Київщиною та Вінниччиною (див. карту 1) - тому саме звідси поки що ще побуде тепліша погода, завтра на Сході, Півдні, більшості центральних областей протягом дня очікується +9+13 градусів.

Вітер накочуватиметься некомфортними поривами, на Заході та Півночі з північного заходу, на решті території України ще залишиться південних напрямків.

6-го квітня в західних областях України передбачається мокрий сніг (карта 2), у Карпатах можливий сильний сніг, в Житомирській, Вінницькій, Київській та Чернігівській областях - періодично невеликий дощ.

На решті території України - без опадів, лише в Криму місцями пройде незначний дощ.

У Києві у вівторок ще побуде тепліша погода, протягом дня передбачається +10+13 градусів. Збільшиться хмарність, є ймовірність невеликого дощу із цієї хмарності, проте нічого серйозного.

На Благовіщення холодна повітряна маса просунеться далі, водночас з південного заходу в Україну стрибоне циклон.

Тому через цю сумнівну дружбу арктичного холоду та середземноморської вологи дощі переходитимуть у мокрий сніг, переважно на Заході та Півночі України.

Лівобережжя належатиме теплішій погоді, тому там очікуються переважно дощі.

Погода в Україні загалом передбачається 7-8 квітня складною, тому вже, за можливості, підготуйте і себе, і свої квіти, і свої автомобілі. 

У кінці тижня, ближче до вихідних, температура почне підвищуватися, сонечка побільшає.



Коментарі