Перейти до основного вмісту

 

НАВЧАННЯ НА ЯВОРІВСЬКОМУ ПОЛІГОНІ НАБЛИЖАЮТЬ УКРАЇНУ ДО СТАНДАРТІВ НАТО – ШМИГАЛЬ

Навчання української армії на Яворівському полігоні Львівщини за участю інструкторів із Сполучених Штатів Америки наближають Україну до стандартів НАТО.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на спільному з Тимчасовою повіреною у справах США Крістіною Квін брифінгу у рамках робочої поїздки до Львівської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні відбулась вже восьма ротація інструкторів Сполучних Штатів Америки, які на Яворівському полігоні у Львівській області проводять протягом шести років, з 2015 року, навчання української армії. Це наближає нас до стандартів НАТО, це значно підвищує боєздатність Збройних Сил України, це також вчергове демонструє партнерство між нашими державами", - сказав Шмигаль.

Він додав, що Україна докладатиме зусиль, щоб подібні навчання відбувалися не лише на Яворівському полігоні, а також і в інших областях України.



Шмигаль висловив переконання, що розширення військового та військово-технічного співробітництва України та США, міжнародні програми підготовки військових є одним із факторів стримування агресивних дій Росії.

"Успішні реформи та широка підтримка мають на меті також створення сильної сучасної української армії, здатної ефективно захищати нашу державу. Розширення військового та військово-технічного співробітництва, міжнародні програми підготовки військових є також фактором стримування агресора. Хочу підкреслити, що йдеться не лише про Україну, а й про захист демократичної спільноти Європи від агресивного ревізіонізму. Саме тому розвиток стратегічного партнерства із США є одним із пріоритетів зовнішньої політики України", - сказав глава уряду.




































16 квітня під час робочої поїздки на Львівщину Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль взяв участь в офіційній церемонії...


Мав за честь особисто подякувати військовим країн НАТО за участь в посиленні обороноздатності нашої держави. Сьогодні...


У Міжнародний центр миротворчості та безпеки відбулася урочиста церемонія ротації військовослужбовців об'єднаної...



Коментарі