Перейти до основного вмісту

 

НА ЯВОРІВЩИНІ НАДЗВИЧАЙНИКИ СПІЛЬНО З ЛІСНИКАМИ РАЙОНУ ВІДПРАЦЬОВУЮТЬ АЛГОРИТМ ДІЙ У ВИПАДКУ ВИЯВЛЕННЯ ЛІСОВОЇ ПОЖЕЖІ


28 квітня відбулися показові пожежно-тактичні навчання в яких прийняли участь рятувальники 54-го державного пожежно-рятувального поста смт. Немирів, лісники державного підприємства «Рава-Руський лісове господарство» та працівники екстреної медичної допомоги та поліції.

Метою даних навчань стало налагодження спільних дій усіх задіяних служб у випадку виникнення лісової пожежі.

Під час умовної пожежі до місця події першими прибувають підрозділи ДП «Рава-Руський лісгосп», які за допомогою відомчого пожежного автомобіля, ранцевих оприскувачів проводять першочергові роботи з гасіння підстилки лісу, а також трактор для оборювання та створення протипожежних розривів і припинення розповсюдження вогню. Керівником гасіння лісових пожеж призначається лісничий, який знає всю специфіку поведінки вогню у лісі. Засобів гасіння завжди бракує, тому до місця події додатково залучились вогнеборці 54-го державного пожежно-рятувального поста смт Немирів.

По прибуттю рятувальники встановлюють автомобіль на вододжерело та приступають до ліквідації пожежі ранцевими оприскувачами, ручними пожежними стволами, а також лафетними стволами із пожежного автомобіля.

Під час навчань працівники медицини катастроф відпрацювали елемент надання першої медичої допомоги потерпілим внаслідок ліквідації умовної пожежі лісу.

В зоні умовної пожежі був розгорнутий оперативний штаб ліквідації лісової пожежі, який покликаний забезпечити не тільки ефективне управління всіма силами і засобами, але і оперативне інформування всіх служб цивільного захисту.

Ці навчання є особливі, адже це окремий вид пожеж і для ліквідації таких пожеж мають бути особливі навички і уміння.



















Джерело інформації:




















Коментарі