Перейти до основного вмісту

 

ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОН: ПРОДОВЖУЮТЬ ЗНИЩУВАТИ НЕБЕЗПЕЧНІ ЗНАХІДКИ


25 березня о 10:49 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в м. Новояворівськ Яворівського району під час чистки стічного колодязя, на відстані 300 м від житлових будинків, 200 м до АЗС «WOG» та 7 м від автодороги Львів-Краковець виявлено 2 предмети ззовні схожі на застарілі боєприпаси.

На місце події було направлено оперативну групу Яворівського районного відділу ДСНС Львівщини, працівники якої ідентифікували небезпечні знахідки, як артилерійські снаряди калібрів 76 мм та 107 мм. Цього ж дня о 17:20 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпаси вилучено та знищено встановленим порядком.

Також, 25 березня фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили встановленим порядком 105 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Боєприпас виявили під час земельних робіт на відстані 100 м від житлових будинків та 50 м від польової дороги в с. Висіч Яворівського району.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує: у разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку Службу порятунку "101".

Категорично забороняється:
  • брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати ВНП;
  • переносити або перекатувати з місця на місце;
  • кидати їх в вогнище або розводити над ними полум’я;
  • збирати та здавати їх як металобрухт.









Джерело інформації:























Коментарі