Перейти до основного вмісту

 

У СМТ ІВАНО-ФРАНКОВЕ ВШАНУВАЛИ 207 РІЧНИЦЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА


У смт Івано-Франкове вшанували 207 річницю від дня народження Тараса Шевченка. Участь у вшануванні взяли:голова Івано-Франківської селищної ради Ірина Перун,секретар Оксана Крилошанська,працівники відділів,педагоги та учні Івано - Франківського ЗЗСО І - ІІІ ступенів імені Івана Франка Івано-Франківської селищної ради,громадськість.Молитвою світлу пам’ять Кобзаря вшанував настоятель Храму рівноапостольного князя Володимира протоієрей Назарій Дадак.

З вітальним словом з нагоди Шевченківських днів звернулася голова селищної ради Ірина Перун,яка зазначила: «Славне ім’я Кобзаря стало символом нації, а його творчість – джерелом пізнання і натхнення, духовною основою, на якій була зведена незалежність Української держави. Твори Великого українця є актуальними і сьогодні – у часи, коли держава переживає важливі ключові моменти своєї новітньої історії.

Шевченківське слово знаменує вільний дух та свободу і об’єднує всіх українців, незалежно від їх поглядів і переконань. І саме це є приводом для того, щоб знов і знов повертатися до переосмислювання спадщини його в контексті сьогоденності.

Тож будьмо гідними продовжувачами Шевченківської справи, патріотами своєї землі.

З Днем народження, великий Поете України!»

У виконанні Ірени Грех — української оперно-камерної та естрадної співачки мецо-сопрано, заслуженої артистки України, солістки Львівської національної філармонії та Любомир Тарнавський -ліричного баритона та Лауреата Всеукраїнських та міжнародних вокальних конкурсів прозвучали «Реве та стогне», «На високій дуже кручі», «Заповіт»,тріо вчителів виконали «Така її доля»,майстерно виконала «Садок вишневий коло хати» та «Тече вода з-під явора» учасниця вокальної студії «Жуки» Любов Пелещак.Від представників влади та громадськості було покладено квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.

Ведучі заходу:головний спеціаліст відділу Тетяна Лин та зав.НД с.Жорниська Ольга Снігур.

























Джерело інформації:

































Коментарі