Перейти до основного вмісту

 

У М. ЯВОРОВІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ КОМПОЗИТОРА ОТЦЯ МИХАЙЛА ВЕРБИЦЬКОГО


У четвер, 4 березня 2021 року, з нагоди 206-ї річниці від дня народження композитора Михайла Вербицького відбулась пам'ятна панахида зі вшануванням пам’яті отця, видатного українського композитора Михайла Вербицького.

Вшанування розпочалося виконанням гімну та з поминальної панахиди, яку відправили місцеві отці Тарас, Степан та Богдан.

На завершення перший заступник голови Яворівської райдержадміністрації Зоряна Мірило, голова Яворівської районної ради Микола Романюк, заступник голови Яворівського міської ради Віталій Денега, секретар Яворівської міської ради Ольга Созанська, голова Новояворівської міської ради Володимир Мацелюх, секретар Новояворівської міської ради Іванна Попик, громадськість поклали квіти до пам’ятника композитора Державного гімну України.

Після відправлення панахиди у КМЦ "Сокіл" відбулась презентація документально - ігрового історичного фільму "Серце запалене любов'ю" про життя та творчість Михайла Вербицького.

"Державний гімн, який написав Михайло Вербицький став тим, що об’єднало Україну. Ми всі – один народ від Сходу до Заходу й у наших серцях лунає одна мелодія, мелодія отця Михайла Вербицького. Саме за цей неоціненний скарб, схиляємо голови та спільною молитвою вшановуємо пам'ять про українського композитора", – говорить перший заступник голови райдержадміністрації Зоряна Мірило.

"Уявіть собі, що автор музики Гімну України отець Вербицький, коли писав музику до гімну, незалежна Україна буда лише в його мріях. Сьогодні ми з гордістю виконуємо Гімн, він єднає нас. Українці розкидані по світу. Але їх єднають такі місця, такі події, як нині. І доки пам’ять про тих людей живе, доти житиме і Україна", - зазначив голова Яворівської районної ради Микола Романюк. 

Нагадаємо, сьогодні у Новояворівському міському краєзнавчому музеї о 18.00 год відбудеться перегляд фільму «Серце запалене лобов‘ю» (Михайло Вербицький).































Джерела інформації:
















































Коментарі