Перейти до основного вмісту

 

ПЕРЕМОЖЦІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ НАУКОВИХ РОБІТ ПРЕЗЕНТУВАЛИ СВОЇ ПРОЕКТИ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОДА


У Львівській ОДА сьогодні презентували кращі проекти переможців та призерів ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Програма ІІ етапу конкурсу складалась із заочного оцінювання дослідницьких робіт, постерного захисту та наукової конференції.

Школярі презентували свої роботи, що стосувались різних сфер діяльності людини: від зарядки електромобілів та автоматичного сортування сміття – до розробки овочевих цукерків та вина для людей із діабетом.

«Ваші роботи вражають. Ви у свій юний вік уже працюєте над важливими та дуже цікавими проектами. Вірю, що рано чи пізно ваші ідеї будуть втілені в життя. Ви – уже переможці, чи чемпіони у своєму бажанні змінити світ. У вас все вдасться, не зупиняйтесь та йдіть до мети», – акцентував під час презентації голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Учнівські розробки та стартапи планують внести до конкурсу студентських робіт. Уже невдовзі до положення про конкурс внесуть зміни, аби школярі також могли подавати свої проекти на конкурс.

  • Одинадцятикласник Андрій Веліховський із львівського ліцею «Надія» працює над ідеєю розробки пластмасової дороги для динамічної зарядки електромобілів на ходу. 
  • Десятикласник Яворівської гімназії імені О. Маковея Богдан Карпа продумує математичні формули, які можуть спрогнозувати тривалість епідемій, її піки, визначати групи осіб, які мають імунітет.
  • Марта Шепарович учениця 11 класу львівської школи № 23, придумала корисні шоколадно-овочеві цукерки - з цукатами моркви, гарбуза і буряка.  Скуштував з буряком – дуже смачно! 
  • Микола Манько, восьмикласник Червоноградської школи, розробляє систему, яка розпізнає рухомі об’єкти. З її допомогою можна, скажімо, скеровувати на них освітлення. 
  • Десятикласник Львівської класичної гімназії Олег Леончук спроектував пристрій, який сортує сміття – без участі людини. 
  • Олекса Лопатинський, учень 9 класу львівського ліцею імені Василя Симоненка, розробив прилад, який може сортувати предмети за кольорами.
  • Десятикласниця львівської школи №60 Юлія Толстих досліджує, як безалкогольний екстракт з червоного виноградного вина, збагачений поліфенольними сполуками, позитивно вливає на організм людини, хворої на цукровий діабет. 
  • Ілля Расяк, учень 10 класу Новояворівського ліцею, аналізує використання земельних ресурсів Новояворівського ДГХП «Сірка». Вважає, території ліквідованих гірничопромислових підприємств можна використовувати з користю для економіки. 
  • Катерина Рязанцева, десятикласниця львівського ліцею №17, має ідею створення платформи медіаграмотності, де можна буде перевірити на правдивість новини із ЗМІ та соцмереж. 
























Не сумніваюся, що ці хлопці і дівчата на фото - майбутні відомі науковці та дослідники! 💥 Вони є переможцями і...

Опубліковано Максимом Козицьким Вівторок, 30 березня 2021 р.





Джерела інформації:

















Коментарі