Перейти до основного вмісту


НА ЛЬВІВЩИНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ


Сьогодні, 12 березня, відбувся черговий захід проєкту «Небесна Сотня. Жива пам’ять». Про це інформують у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, Героїв України Юрія Дяковського (з нагоди 32-ї річниці від дня народження), Дмитра Чернявського (з нагоди 29-ї річниці від дня народження), Анатолія Жаловаги (з нагоди 41-ї річниці від дня народження) та Йосипа Шіллінга (з нагоди 69-ї річниці від дня народження).

Участь у заході взяли заступник ЛОДА Іван Собко, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, перший заступник голови Яворівської райдержадміністрації Зоряна Мірило, заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Тетяна Плугатор-Цибак.

Рідні Героїв спільно з владою та громадськістю поклали квіти та лампадки до Меморіалу.

«Важко знайти потрібні слова сьогодні, але хочеться говорити від душі про тих, хто віддав життя за правду і Україну. Невідомо що буде завтра, що буде за рік, що буде далі, але український народ вкотре доводить, особливо на Галичині, що ми завжди дамо ворогу відсіч. Невідомо, як би події розвинулися далі, якби тоді Небесна Сотня героїчно не віддала власні життя. Для мене ці люди Герої України і справжні державотворці. Кожен день я стараюся робити все так, щоб мені, як посадовцю, не було соромно зустрітися з рідними Героїв Небесної Сотні і глянути їм в очі. Низько вклоняюсь перед вами, дорогі родини Героїв Небесної Сотні і дякую Вам за ваших синів», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

«Мені дуже важко говорити, коли йдеться про мого сина. Він пройшов Майдан, але не міг пережити того, що його побратими загинули, а він залишився в живих. Тоді він подався на Схід і загинув там мученицькою смертю. Я сьогодні хочу сказати одне. Не треба вмирати для України. Для України треба жити! Народжувати дітей і виховувати з них справжніх українців» - зазначила мама Героя Небесної Сотні Юрія Дяковського Світлана Дяковська.

Нагадаємо, що це другий захід у межах проєкту «Небесна Сотня. Жива пам’ять», який є продовженням проєктів трьох попередніх років, які вшановували Героїв Небесної Сотні Львівщини з нагоди дня народження кожного з них.

Організатор заходу - департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.



Коментарі