Перейти до основного вмісту

 

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЩАСТЯ - СЬОГОДНІ, 20 БЕРЕЗНЯ


20 березня у світі святкують День щастя – почуття, без якого неможливо уявити свого життя. Бути щасливим – мрія кожного. Усі прагнуть перебувати у цьому дивовижному стані всебічного задоволення.

Враховуючи, що прагнення до щастя є основоположною метою людства,у 2012 році ООН своєю резолюцією №66/281 проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя (International Day of Happiness) з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є спільним почуттям для всіх людей нашої планети.

Таку дату обрали не випадково: 20 березня – день весняного рівнодення. Практично в усьому світі день дорівнює ночі, що є символом рівності усіх жителів планети, вважають в ООН.

Вчені стверджують, що щастя людини врешті визначається трьома факторами: генетикою, життєвими обставинами та свідомими вчинками. На цьому наголошує й Соня Любомирські, доктор наук, професор психології Університету Каліфорнії у Ріверсайді, автор книги «Щастя – як саме?», зазначаючи: «Ви можете змінити, у дійсності, лише останню категорію – власну поведінку і щоденний хід думок про життя».

Утім, слід не забувати найголовнішого ‒ для справжнього щастя не потрібні окремі дати, слова та рейтинги. Ми самі визначаємо бути щастю в нашому житті чи ні. Отож, нехай кожен день дарує нам задоволення від життя, адже воно прекрасне, головне не забувати вчасно помічати це.



























Коментарі