Перейти до основного вмісту

 

ІГОР БІЛОЗІР: НЕДОСПІВАНА ПІСНЯ - ЯВОРІВСЬКА МІСЬКА БІБЛІОТЕКА ІМ.Ю.ЛИПИ


…Він любив «Бітлз», українську народну пісню, казки та, зрештою, і саме життя. Любив ніч, «коли затихне весь енергетичний бруд денного міста»...

Тоді сідав за рояль і починав музикувати…

Композитор та співак Ігор Білозір плекав українську пісню на різних сценах та у різних політичних умовах. Їй він присвятив усе своє життя.Талант подарував йому Господь, а душу – Україна. Однак, на превеликий жаль, рано обірвалася життєва струна Ігоря Білозіра, але, на щастя, живі його чарівна музика та пісні.

Його творчість називають "недоспіваною піснею", тому його пісні пам’ятає і продовжує співати вся Україна... Він був автором пісень, творів для оркестру, театральних вистав, а в планах було написати дитячу оперу, музику до фільмів. Сьогодні, у цей непростий час, коли обставини змушують нас залишатись вдома, ми маємо можливість поринути у глибокий зміст творчості Ігоря Білозіра та насолодитись розмаїттям його пісень.

Любимо, пам'ятаємо, сумуємо...



Зоряна Іленко. Ігор Білозір: недоспівана пісня.- Львів: Українські технології, 2004.- 164с., іл.

Ця книга - розповідь про народного композитора Ігоря Білозіра. Тут містяться матеріали судового процесу, спогади друзів, рідних. Те, що було написано, але не опубліковано. Ця книга про Ігоря, якого немає в живих, але який для нас завжди сущий.































Коментарі