Перейти до основного вмісту


ДЕСЯТЬ РОКІВ ТОМУ БЛАЖЕННІШОГО СВЯТОСЛАВА ОБРАЛИ ГЛАВОЮ УГКЦ


Десять років тому, 23 березня 2011 року на Виборчому Синоді Єпископів УГКЦ, Блаженніший Святослав був обраний Отцем і Главою Української Греко-Католицької Церкви.


Участь в Синоді взяли 40 єпископів з усього світу.

Нагадаємо, що вибори нового Глави Української Греко-Католицької Церкви були призначені після того, як у лютому цього року Папа Римський Венедикт XVI прийняв зречення з уряду Глави УГКЦ Блаженнішого Патріарха кардинала Любомира Гузара.


«Дякуємо Богу за Його провидіння! Дякуємо Блаженнішому Святославу за Ваше: „Так“. Іс полла еті, Деспота!», — йдеться у повідомленні на офіційному сайті Київської архиєпархії УГКЦ.

«Пам’ятаємо, й радіємо, що цих десять років означають різке розцвітання нашої Церкви у глобальному вимірі та освячування щораз нових її парафій та єпархій у найрізноманітніших закутках світу.

Особливо пам’ятаємо Блаженнішого Святослава під час візиту до нашого (Вармінсько-Мазурського) регіону 29 червня 2013 року. Було це в Гурові Ілавецькому, де Патріарх очолив у місцевій церкві Воздвиження Чесного Хреста святкування 1025-ліття Хрещення України-Русі», — йдеться у повідомленні Перемисько-Варшавської митрополії.







Джерело інформації:
















Коментарі