Перейти до основного вмісту

 

ЗАПРОШУЄМО НА ЛІТЕРАТУРНІ ЧИТАННЯ «ЛЕСИНІ ЛИСТИ»


"ЛЕСЯ УКРАЇНКА.ЛИСТИ.".

...«Цю книжку можна захоплено прочитати і як сповідь, і як письменницьку біографію, і як родинну хроніку. А водночас і як історію становлення нашої модерністської літератури…» – зазначає у передмові Віра Агеєва.   

З ким товаришувала Лариса Косач, ким захоплювалася, що читала, де бувала, чим журилася і про що мріяла, як народжувалися задуми її творів… 

Із  листів, написаних до рідних, близького оточення і «товаришів по зброї», перед нами постає молода, енергійна, блискуче освічена українська аристократка, яка активно відстоює свої погляди, творить нові смисли і змінює світ. Уперше опублікований без вилучень, зі збереженням авторського правопису, епістолярій Лесі Українки відкриває читачам можливість по-новому побачити одну з найяскравіших постатей української культури межі XIX-XX століть.

У другій книзі «Листів» приватні дописи дають нам змогу наблизитися до розуміння творчості поетеси, а також думок і вчинків Лариси Косач як доньки, сестри, вірної подруги і, зрештою, молодої  чуйної жінки. Епістолярій руйнує всі штучно створені міфи навколо її особистості...

Українка, Л. Леся Українка. Листи: 1898- 1902[Текст]  / Л. Українка; упоряд. В.А. Прокіп (Савчук). - К. : Комора, 2017. - 544 с. : іл. - (Persona).  

Українка, Л. Леся Українка. Листи: 1903- 1913[Текст]  / Л. Українка; упоряд. В.А. Прокіп (Савчук). - К. : Комора, 2018. - 736 с. : іл. - (Persona).


















Джерела інформації:































Коментарі