Перейти до основного вмісту

 

У СМТ ІВАНО-ФРАНКОВЕ ВІДБУЛИСЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ


Сьогодні в смт Івано-Франкове відбулися вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні за участю керівництва територіальної громади, духовенства, депутатів Івано-Франківської селищної ради, школярів, педагогів та громадськості. Панахиду відслужили парохи місцевих церков.

Мистецьким обрамленням заходу був військовий Оркестр 184-го Навчального Центру (керівник Антон Якубович), який виконав музичні композиції: «Гімн України», «Марш української армії», «Плине кача», вперше прозвучали пісні «Мамо,не плач» (присвячено матерям, родинам наших Героїв, перед якими доземно схиляємо голови), а на завершення-пісня «Герої не вмирають».

Символами Небесного Легіону - АНГЕЛИКАМИ - діти прикрасили меморіальну дошку пам’яті Героїв Небесної Сотні, долучившись до тихої акції «Ангели Майдану».

Хвилиною мовчання вшанували усіх,хто загинув за волю України,запалили лампадки та поклали квіти. Заступник голови Івано-Франківської селищної ради Іван Янишівський та секретар Івано-Франківської селищної ради Оксана Крилошанська наголосили, що на шляху боротьби за демократичні цінності та європейські прагнення Небесну Сотню не зупинили ні кулі снайперів, ні гранати, ні людська жорстокість. Вони разом з українським народом повстали проти наруги над волею людей. Заради майбутнього для оновленої, кращої України вони виконали те, про що кажуть нам рядки Гімну, — своє тіло і своє життя вони віддали за нашу свободу. Вдивляючись в обличчя Героїв Небесної Сотні на фотографіях, згадаймо про їхній подвиг, який вже вписаний у найвеличніші сторінки української історії. Нам належить зробити все, щоб збудувати таку Україну, за яку Герої поклали своє життя. Подякували за участь військовому оркестру 184 НЦ та подарували ікону.

Вічна і світла пам’ять Патріотам, Героям Небесної сотні, що загинули в боротьбі за нашу свободу…

Не забудемо! Герої не вмирають! Слава Україні!






















Джерела інформації:























Коментарі