Перейти до основного вмісту

 

У М. ЯВОРОВІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ (ФОТО / ВІДЕО)


Цими днями минає рівно сім років як на Майдані Незалежності в Києві під час протестних акцій сталися найбільш драматичні події, що призвели до загибелі понад ста людей-патріотів України. Вони пожертвували своїм життям за краще майбутнє України.

Сьогодні, 19 лютого 2021 року біля пам'ятника Героям Небесної Сотні та загиблих учасників АТО відбулось поминальне віче за тими, хто поклав своє життям за краще майбутнє України.

Перший заступник голови районної державної адміністрації Зоряна Мірило, голова Яворівської міської ради Ігор Грабовський, заступник голови райдержадміністрації Володимир Дзюнька, керівник апарату райдержадміністрації Ірина Кравчук, секретар Яворівської міської ради Ольга Созанська начальник відділу культури, туризму, молоді та спорт Яворівської міської ради Богдан Раделицький, радник голови районної ради з питань юридичного забезпечення Флис Володимир, депутати всіх рівнів, громадськість та громада Яворівщини зібрались, щоб згадати всіх загиблих на Майдані та помолитись за душу кожного, хто став Героєм Небесної Сотні.

«Всечесні отці, шановні представники влади, дорогі наші родини Героїв Небесної Сотні сьогодні ми вшановуємо пам'ять тих хто боровся за Гідність та честь своєї батьківщини. Сьогодні хочу щиро подякувати родинам Романа Сеника, Романа Варениці та Віталія Коцюби ми пам’ятаємо про вашу жертовність, ми пам’ятаємо про вас. Вічна вам пам'ять і вдячність!!!» - говорить Зоряна Мірило.

Місцеві отці відправили панахиду за тими хто віддав життя, за мир та спокій своєї батьківщини та закликали до щирої, щоденної молитви заради миру.

Присутні хвилиною мовчання згадали кожного Героя Небесної Сотні, схиливши голови в тихій молитві за їхні душі

До підніжжя пам’ятника Героям Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО керівництво району, громадськість, депутати всіх рівнів влади, родини Героїв Небесної Сотні поклали квіти.

На завершення відбулась всеукраїнська акція «Ангели пам’яті», де присутні розвішали білі ангели, як символ вдячності та шани кожному хто в ті дні віддав життя за мир та спокій своєї батьківщини.

Саме в ті дні сім років тому вбито багато людей. Сотні історій, сотні людських життів, сотні Героїв.















































Джерела інформації:



















































Коментарі