Перейти до основного вмісту

 

СЬОГОДНІ ВІДБУЛИСЯ СПОРТИВНІ ТУРНІРИ, ПРИСВЯЧЕНІ ГЕРОЯМ НЕБЕСНОЇ СОТНІ РОМАНУ СЕНИКУ ТА ВІТАЛІЮ КОЦЮБІ



У неділю, 21 лютого 2021, року в приміщенні школи ім. Героя України В. Коцюби с. Вороблячин відбувся ІІІ турнір з шашок пам’яті героя Небесної Сотні Віталія Коцюби.

Участь у турнірі взяли: дорослі; дівчата та юнаки 2003 року народження та молодші.

Перший заступник голови Зоряна Мірило та заступник голови районної ради Володимир Горбацьо привітали учасників змагань та нагородили грамотами, медалями й кубками.

"Сьогодні щиро подивована тим, наскільки кількісно ви прибули вшанувати пам’ять Віталія Коцюби. Хочу подякувати Юрію Кунцю та директору школи Клебану Василю за проведення заходу" - перший заступник голови Мірило Зоряна.

"Мені приємно, що брала участь команда з Шегинівської громади, що Яворівський район єднається. " - заступник голови районної ради Володимир Горбацьо.

Перше місце здобули Юрій Кунець, Соломія Кунанець та Тістечко Юрій. Наймолодшим учасником змагань став 4-річний Щегольський Микола, а найстаршому Михайлу Жмурку 85 років.

Варто зауважити, Яворівська районна державна адміністрація спільно з районною радою підтримує такі спортивні традиції та фінансово допомагає, адже спільна згуртована праця дає найкращі результати.

Таблиця результатів 













































За повідомленням Яворівської міської ради:

В цей недільний день у селах Наконечне ІІ та Вороблячин відбулися спортивні турніри, присвячені Героям Небесної Сотні Роману Сенику та Віталію Коцюбі.

У змаганнях взяли участь учні шкіл, також були присутні рідні Героїв, вчителі, тренери, Яворівський міський голова Ігор Грабовський, депутат Львівської обласної ради Володимир Хархаліс, народний депутат України Павло Бакунець, депутати Яворівської міської ради та керівник апарату Яворівської РДА Ірина Кравчук.

Такі змагання, окрім жаги до перемоги, вчать підростаюче покоління цінувати своє життя і любити свою державу! 

Приклади Героїв Небесної Сотні слугують зразком свідомості суспільства і мають передавати дух патріотизму наступному поколінню! 

За часів козацтва зародилась фраза: «Рабів до раю не впускають!», - це означало, що українці ніколи не скоряться! І цей вислів на ділі був підтверджений нашими Героями, на жаль ми знову і знову повинні доказувати своє право на волю!

Молимо Господа, щоб подарував нашій країні мир та дійсно незалежне майбутнє!














Джерела інформації:

























Коментарі