Перейти до основного вмісту

 

СЬОГОДНІ РАЗОМ З ВОЇНАМИ-АФГАНЦЯМИ ЗАПАЛИЛИ ЛАМПАДКИ НА МОГИЛАХ МИРОНА ГУЛЯ ТА АНДРІЯ КАЛИТКИ (ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ТГ)


2021 року уже вкотре, не зраджуючи започаткованій традиції відвідувати полеглих побратимів напередодні дня виводу військ з Афганістану, представниками Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), очолюваної Мироном Дудичем, здійснили об’їзд до могил воїнів - афганців, своїх побратимів, які загинули під час кровопролитної війни в Афганістані у 80-х роках. Сьогодні разом з воїнами-афганцями запалили лампадки на могилах Мирона Гуля та Андрія Калитки голова Івано-Франківської ТГ Ірина Перун, депутат Івано-Франківської селищної ради Богдан Худоба, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталія Лялюк.

Панахиду відправив капелан Яворівської РО Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), отець Іван Ревуцький.

Голова Івано-Франківської ТГ Ірина Перун зазначила,що у воїнів і досі болять незагоєні рани, вони з жахом згадують лихоліття чужинської війни, де впав юний цвіт української нації.З гіркотою у душі й болем у серці кладуть цього дня квіти і запалюють лампадки на могилах своїх зовсім юних побратимів, пам’ятати тих,хто загинув-наш обов’язок, на жаль, війна триває і на теренах нашої України, забираючи найкращих. Ірина Михайлівна подякувала матерям і вручила їм подарунки.

Також Івано-Франківською ТГ було надано автобус для перевезення воїнів-афганців,адже віддали свої молоді життя на цій невизнаній війні: 
Андрій Калитка село Страдч; 
Мирон Гуль село Жорниська;
Михайло Виздрик село Кам’янобрід; Зиновій Середа село Мужиловичі; 
Іван Кіт село Передвір’я; 
Роман Курляк село Калинівка; 
Михайло Дудик село Залужжя; 
Ярослав Бубняк село Старичі; 
Ігор Гринник місто Новояворівськ.


















Коментарі