Перейти до основного вмісту

 

РОМАН ВАРЕНИЦЯ, ВІТАЛІЙ КОЦЮБА, РОМАН СЕНИК - МИ НЕ ЗАБУЛИ! МИ ПАМ'ЯТАЄМО!


Ми не забули! Ми пам'ятаємо!

7 років відділяють нас від подій Революції Гідності – лютневих днів, коли кращі з кращих віддали своє життя за право жити у вільній державі, серед яких були уродженці Яворівського району - Роман Варениця, Віталій Коцюба та Роман Сеник.

Народ назвав їх Небесною Сотнею – українців та іноземців, які загинули в Києві на Майдані. Вони пішли у Вічність – за честь, за волю, за право бути Громадянином і за свою Батьківщину. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.

Герої Небесної Сотні своєю жертовністю показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Тяжкі дні лютого 2014-го уже стали часткою Історії, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. Ці дні назавжди змінили хід історії України.

Небесна Сотня – справжні Герої України. Вони не здавались. Боролись до останнього подиху. Боролись за надію на краще майбутнє.

Нині ми вшановуємо пам’ять наших Героїв, які віддали свої життя за нас, за наше майбутнє.  

Маємо бути гідними їхнього подвигу.



«Коли застановляюсь над тою подією, бачу в ній щось дуже християнське. Ісус Христос своєю смертю на хресті відкупив нас від гріха. Мені здається, ця подія з Небесною сотнею має особливе містичне значення. Це не є тільки трагічна подія. Вона є відкупленням нашого народу» - Блаженніший Любомир Гузар.








Джерела інформації:


























Коментарі