Перейти до основного вмісту

 

НА ЯВОРІВЩИНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯ НЕБЕСНОЇ СОТНІ РОМАНА ВАРЕНИЦІ


20 лютого 2021 року минає 7 років з дня трагічної смерті Героя Небесної Сотні Романа Варениці.

З метою гідного вшанування та світлої пам’яті про Романа в церкві Покрови Пресвятої Богородиці с. Старий Яр відправилась Божественна Літургія та панахида за Романом Вареницею, яку відслужив отець Степан Кобасяр.

Опісля, керівник апарату Яворівської райдержадміністрації Ірина Кравчук, представник Яворівської районної ради Володимир Флис, начальник відділу культури, молоді та спорту Яворівської міської ради Богдан Раделицький, адміністрація школи, вчителі та учні Староярського ЗЗСО І-ІІ ст. ім. Героя України Романа Варениці, батьки Романа мати Ганна Іванівна й тато Михайло Васильович, брати, родичі Героїв Небесної Сотні та мешканці села пішли на могилу Героя поклали квіти, запалили лампадки та спільною молитвою вшанували пам'ять Героя Яворівщини.

Нагадаємо: Роман Варениця Народився 11 грудня 1978 року у селі Старий Яр Яворівського району Львівської області у родині інтелігентів: мати працювала вчителькою математики, батько – інженер. Роман – середній із трьох синів у сім'ї. Закінчив школу в Новояворівську, а потім Дрогобицький педуніверситет.

На Майдан Роман вирішив поїхати, не попередивши батьків. Вони думали, що син знаходиться на роботі у Львові. Вже в дорозі він зателефонував до батьків і пояснив, що мусить діяти саме так. Коли автобус не пропустили працівники ДАІ, йшов до столиці пішки. У Києві завжди був на передовій. Ті, хто його знали, казали: «Роман мав надзвичайно гостре відчуття справедливості. Був дуже добрим і готовим поділитись останнім. Вмів робити все, був працьовитим».

20 лютого 2014 на вулиці Інститутській чотири кулі влучили у Романа. Шансів вижити не було.


































Джерела інформації:







































Коментарі