Перейти до основного вмісту

 

ВІДБУЛОСЬ НАГОРОДЖЕННЯ «МАТЕРІВ-ГЕРОЇНЬ» ЯВОРІВСЬКОГО РАЙОНУ


Сьогодні, 10 лютого 2021 року, у Яворівській райдержадміністрації відбулось нагородження «Матерів-героїнь» Яворівського району, яких відзначено на державному рівні.

Привітати героїнь та вручили заслужені нагороди "Матерям-героїням" перший заступник голови районної державної адміністрації Зоряна Мірило та голова районної ради Микола Романюк і побажали більше хороших та світлих днів у їхньому житті, довголіття, добробуту, родинного тепла та радості від дітей і онуків.

Відповідно до Указу Президента України від 15 грудня 2021 року № 568/2020 «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня», ці державні нагороди отримали: Орися Бешляга с. Лозино, Галина Гащук с.Верещиця, Оксані Гошко с. Верещиця, Марії Кравців с. Бірки, Галина Курило с. Середкевичі та Ольга Лойко с. Солиги.

Подія пройшла в атмосфері тепла та людської вдячності тим, хто дає початок життю і продовженню роду, жінкам, які сміливо стали на шлях великого подвигу – народити, виростити та виховати п’ятеро і більше дітей.

«Дорогі «Мати-героїні» Яворівщини, виховання однієї дитини це досить серйозна відповідальність і не проста справа, а якщо ми говоримо про п’ять і більше дітей, то це потребує у стільки ж разів більше турботи, терпіння та витримки. Своїм прикладом ви утверджуєте цінності родини. Впевнена, ваші діти будуть гідними громадянами своєї держави. Низький уклін Вам, матері – берегині нашого краю», - говорить Зоряна Мірило.

«Вручаючи посвідчення про присвоєння почесного звання «Мати-героїня», дякую за Ваш материнський подвиг. Зичу Вам здоров'я і добра, довгих років життя, щоб діти завжди тішили Вас своєю увагою, добрим та щирим словом, віддаючи Вам ту любов, з якою їх зростили та виховали Ви. Адже мама - головна людина у житті кожного, вона - найперший радник, вчитель, друг», - зазначив Микола Романюк.

Довідка: Відповідно до Положення про почесні звання, затвердженого Указом Президента України №476 / 2001 від 29 червня 2001 року почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, в тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Таким чином, зовсім не кожна мати п'ятьох дітей може претендувати на присвоєння почесного звання. Внесок матері у виховання дітей (а також результат цього виховання) має бути підтверджений цілим рядом документів, про що буде сказано нижче.




















Джерела інформації:










































Коментарі