Перейти до основного вмісту

 

ВИФЛЕЄМСЬКИЙ ВОГОНЬ МИРУ ПРИБУВ НА ЯВОРІВЩИНУ


Сьогодні, 5 січня 2021 року, на українсько-польському кордоні Корчова – Краківець поляки урочисто передали Скаутам Яворівського осередку НСОУ "Пласт" Вифлеємський вогонь миру.

Участь в заході взяли голова Яворівської райдержадміністрації Юрій Шпак, голова Яворівської районної ради Микола Романюк, депутати Верховної ради України Ростислав Тістик та Павло Бакунець, голови територіальних громад району, скаути  Яворівського осередку НСОУ "Пласт" та почесні представники Республіки Польща.

 «Головне - принести тепло свічечки від Вифлеємського  вогню і доброї благодійної справи не лише в свої домівки, а й збагатитися духовно, творячи у ці величні святкові дні добрі справи, підтримуючи нужденних, зігріваючи любов'ю і ласкою своїх рідних», - зазначив голова Яворівської районної ради Микола Романюк.

«Продовжуємо традицію передачі Вифлеємського вогню, аби на нашій землі нарешті настав мир, для військових та України. Дякуємо за цю краплинку світла і тепла, яку ви привезли до нас. Сподіваюсь, вона надихне нас на нові звершення і подарує вдалий рік. Ми вдячні вам за цей клаптик миру, ми сподіваємось, що він скоро настане» - говорить голова райдержадміністрації Юрій Шпак.

Церемонію передачі Вифлеємського вогню миру благословили римо-католицьких, греко-католицьких та православні священники.

Ця духовна подія була оздоблена українськими та польськими щедрівками й колядками, де українці і поляки об’єднались в єдине і спільно заколядували.

Представники влади вручили юним учасникам цієї духовної події різдвяні солодкі подарунки, а священники різних конфесій благословили їх та їхні родини на щасливе та мирне життя.

На завершення українсько-польському кордоні люди різних національностей, віросповідань, тримаючи в руках свічки та лампадки з Вифлеємським вогнем, дружно помолилися за мир в Україні, за спокій в серцях працьовитого, доброго й порядного нашого народу, за найскоріше повернення з фронту додому мужніх захисників Вітчизни.

Зазначимо, що саме Вифлеємський Вогонь завжди був передвісником свят, затишку і всього теплого, з чим нам асоціюється Різдво. Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою, і впродовж останніх років для багатьох Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю.



























































Джерела інформації:





































































































Коментарі