Перейти до основного вмісту

 

МЕДИЧНІ ЗАКЛАДИ ЯВОРІВЩИНИ ОТРИМАЛИ КОМПЛЕКТИ ДЛЯ ТЕЛЕМЕТРІЇ ТА ТЕЛЕМЕДИЧНОГО КОНСУЛЬТУВАННЯ


18 комплектів для телеметрії та телемедичного консультування отримали ті медичні заклади Яворівщини, для яких місцева влада передбачила таке співфінансування.

Сьогодні, 5 січня 2021 року, голова Яворівської райдержадміністрації Юрій Шпак та голова районної ради Микола Романюк передали фельдшерським акушерським пунктам району комплекти для телеметрії та телемедичного консультування.

Вартість одного комплекту становить понад 106 тисяч гривень.

У програмно-апаратний комплекс для телеметрії та телемедичного консультування входять портативний ЕКГ, вимірювач артеріального тиску, пульсоксиметр, спірометр, безконтактний термометр, дерматоскоп, цифрова оглядова камера та планшет для зберігання та передачі даних. 

«Вкотре, суспільство переконалось, що той хто є відповідальним, він є основою та опорою життя наших людей. Надзвичайно приємно, є те що наш район отримав найбільше всіх таких комплектів для телеметрії та телемедичного консультування. Дякуємо сьогодні Максиму Козицькому за ініціативу та надзвичайно приємно бачити результат спільної співпраці» - говорить Юрій Шпак.

Довідка: Телемедицина — це напрям медицини, а саме комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються при наданні медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку у вигляді обміну електронними повідомленнями (у випадках, коли відстань є критичним чинником, наприклад, в сільській місцевості). Повідомленнями обмінюються лікарі між собою. Так лікарі первинної ланки мають можливість швидко отримати фахову консультацію вузькопрофільних колег. Консультації в форматі «лікар — лікар» можна отримати у сфері пульмонології, ендокринології, дерматології, педіатрії тощо.
































Джерела інформації:


Коментарі