Перейти до основного вмісту


У ХРАМІ СВ.ВЛКМЧ. ЮРІЯ ПЕРЕМОЖЦЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕМ’ЄРА ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ФІЛЬМУ «АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ: АКТУАЛЬНО» 


У неділю, 6 грудня 2020 року, о 9:00 у Храмі Св.влкмч. Юрія Переможця (м. Яворів) відбудеться прем’єра документального фільму “Андрей Шептицький: актуально”.

Автором фільму став Михайло Перун, доцент кафедри богослів’я УКУ, керівник Фундації “Андрей”, доктор наук соціальних комунікацій, дослідник постаті Митрополита Андрея, засновник серії «Духовна музика України».

«Наша ідея була у тому, щоб сучасній молодій людині показати постать Митрополита Андрея і у контексті його духовного служіння, як Глави УГКЦ, але також у контексті його суспільної діяльності. У цьому фільмі, я, як автор, взяв 4 ділянки, які або заснував Митрополит Андрей, або їх підтримував» - ділиться думками автор фільму Михайло Перун.

У інтерв'ю з автором фільму:
... – Чому особі, яка, можливо, не до кінця цікавиться постатю митрополита Андрея, потрібно прийти і побачити фільм “ Андрей Шептицький: актуально”?
– Цей фільм – по перше, показує духовні цінності, якими так щедро ділився Митрополит Андрей. По друге, він мотиваційний. По третє – цей фільм про почуття вдячності, яку кожна людина мала б віддати митрополиту Андрею. Я завершую фільм і наводжу приклад зі спілкування праведного Андрея із його рідним братом, блаженним Климентієм Шептицьким, де митрополит Андрей зауважує, що «найбільш цінною і найбільш рідкісною рисою, яка свідчить про шляхетність окремої особи, а то й цілої нації, – це почуття вдячности». Те, що зробив митрополит Андрея для Української Церкви, для українського мистецтва і взагалі для української державності є надзвичайно важливим, великим і глобальним. Саме тому, людина є віруючою, чи ні, греко-католиком чи православним, повинна знати і дооцінювати вклад Митрополита Андрея у духовність та розвиток нашого народу в надзвичайно складний час. І загалом постать митрополита Андрея є надзвичайно важливою у нашій державі, а також, на моє переконання, одна з найбільших церковних постатей Вселенської Церкви у ХХ столітті.















Джерело інформації:












































































Коментарі