Перейти до основного вмісту

 

СТИХІЯ НА ЛЬВІВЩИНІ НЕ ВЩУХАЄ: ЕНЕРГЕТИКИ ЛІКВІДОВУЮТЬ НАСЛІДКИ НЕГОДИ


Вчора протягом дня працівники ПрАТ «Львівобленерго» відновили електропостачання населених пунктів, знеструмлених внаслідок сильних поривів вітру. Проте сьогодні вночі стихія призвела до нових відключень. 

Станом на 10:00 год 8 грудня внаслідок негоди знеструмлені 8 ліній електропередачі повністю та 2 частково, 30 населених пунктів повністю та 10 частково у Городоцькому, Жовківському, Пустомитівському, Яворівському, Сокальському та Самбірському районах. 

Наслідки стихії ліквідовують 11 аварійних бригад у складі 36 енергетиків, задіяли 16 одиниць техніки. 

Сьогодні протягом дня на Львівщині очікуються пориви південно-східного вітру 15-20 м/с. Дотримуйтесь правил безпеки! 

У випадку, якщо негода пошкодила електромережі:
  • Не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше восьми метрів — це смертельно небезпечно. 
  • Організуйте охорону місця обриву проводу, щоб туди ніхто не потрапив, до приїзду оперативно-виїзної бригади ПрАТ «Львівобленерго».
  • Важливо: якщо з тих чи інших причин людина опинилась ближче, ніж на 8 метрів до обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань «гусячим кроком» — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками.
  • Терміново зателефонуйте на номер 0-800-30-15-68 і повідомте про ситуацію. Телефон працює цілодобово, дзвінки безкоштовні.
Окрім цього, повідомлення про пошкодження електромереж можна залишити:
  • на сторінці у Facebook «Гаряча лінія «Львівобленерго»; 
  • на сайті «Львівобленерго» у розділі «Чому немає світла» 
Нагадуємо: при падінні дерев або гілок, травмуванні людей слід негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101, 112 або 103.



 












Джерело інформації:
Львівобленерго








































































































































Коментарі