Перейти до основного вмісту


СЬОГОДНІ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ГЕРОЯ НЕБЕСНОЇ СОТНІ РОМАНА ВАРЕНИЦІ


Сьогодні вчителю,будівельнику, активістові Революції гідності, Герою Небесної Сотні, Герою України Роману Варениці могло виповнитися 42 роки.

На знак вшанування пам’яті Романа Варениці у вестибюлі Львівської обласної адміністрації встановлено присвячений Героєві стенд із виставки «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини» Музею Визвольної боротьби України, що є відділом Львівського історичного музею.

Довідково:

Роман Варениця Народився 11 грудня 1978 року у селі Старий Яр Яворівського району Львівської області у родині інтелігентів: мати працювала вчителькою математики, батько – інженер. Роман – середнiй iз трьох синiв у сiм’ї. Закiнчив школу в Новояворівську, а потім Дрогобицький педунiверситет.

На Майдан Роман вирішив поїхати, не попередивши батьків. Вони думали, що син знаходиться на роботі у Львові. Вже в дорозі він зателефонував до батьків і пояснив, що мусить діяти саме так. Коли автобус не пропустили працівники ДАІ, йшов до столиці пішки. У Києві завжди був на передовій. Ті, хто його знали, казали: «Роман мав надзвичайно гостре відчуття справедливості. Був дуже добрим і готовим поділитись останнім. Вмів робити все, був працьовитим».

20 лютого 2014 на вулиці Інститутській чотири кулі влучили у Романа. Шансів вижити не було.






















Джерело інформації:































































































































































































Коментарі