Перейти до основного вмісту

 

МАКСИМ КОЗИЦЬКИЙ ОГЛЯНУВ ХІД ЗАВЕРШАЛЬНИХ РОБІТ МГБ У С. БІРКАХ


Перший малий груповий будинок у Західному регіоні країни завершують будувати у Бірках Яворівського району. Тут будуть жити до десяти дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають особливі потреби, але можуть бути соціалізовані. За ними доглядатиме спеціальний персонал та вихователі.

Сьогодні, 24 грудня, голова Львівської ОДА Максима Козицького спільно з головою Яворівської РДА Юрієм Шпаком, головою районної ради Миколою Романюком, керівником апарату райдержадміністрації Зоряною Мірило, заступником голови райдержадміністрації Володимиром Дзюнькою, головою Івано-Франківської селищної ради Ірини Перун оглянули хід завершальних робіт в МГБ у с. Бірки.

Під час зустрічі присутні оглянули приміщення, благоустрій території та поспілкувались з підрядником робіт.

Об’єкт: “Будівництво малого групового будинку в с. Бірки Яворівського району Львівської області” загальна вартість 10269,522 тис. грн, з них:

- Будівельні роботи на суму 7300,806 тис. грн,

- Устаткування на суму 663,868 тис. грн,

- Інші витрати на суму 2304,848 тис. грн.

У 2019 році розпочалось будівництво даного об’єкту та виконано обсяг робіт на суму 5832,964 тис. грн згідно з договором №463 від 27.12.2018 року з субвенції державного та обласного бюджету, підрядна організація ТзОВ ІДЕАЛБУДЛЬВІВ.

У 2020 році роботи було продовжено згідно з договором №353 від 18.09.2020 року та співфінансуванням з субвенції державного та обласного бюджету в сумі 3405,9698 тис. грн та 283,783 районного бюджету, підрядна організація ФОП Макаревич М.А.

Для інформації. Малий груповий будинок - заклад соціального захисту, призначений для тривалого (стаціонарного) проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю, та осіб з їх числа, в умовах, наближених до сімейних.

Метою діяльності малого групового будинку є забезпечення умов проживання для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю, та осіб з їх числа шляхом їх догляду та виховання в умовах, максимально наближених до сімейних, соціалізації та підготовки до самостійного життя, організації надання їм комплексу необхідних послуг, зокрема у громаді, сприяння поверненню дітей в біологічну сім’ю або влаштування в сімейні форми виховання.

Нагадаємо, що створення малих групових будинків сприятиме оптимізації мережі закладів, у яких надаються соціальні послуги, пришвидшенню реформування закладів інституційного догляду і виховання дітей, забезпеченню максимальної доступності дітей до послуг у громаді, посиленню ролі та відповідальності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за становище дітей та сімей з дітьми.




























Коментарі