Перейти до основного вмісту

 

КРУГЛИЙ СТІЛ З КЕРІВНИКАМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ЯВОРІВСЬКОГО РАЙОНУ


У понеділок, 28 грудня, у сесійній залі районної ради відбувся круглий стіл з керівниками територіальних громад Яворівського району.

Участь у нараді взяли директора департаменту економічної політики облдержадміністрації Степан Куйбіда, директора Агенції регіонального розвитку Львівської області Тарас Баранецький, депутати Верховної ради України Ростислав Тістик та Павло Бакунець, депутат обласної ради Віталій Андрейко, заступник голови райдержадміністрації Володимир Дзюнька, керівник апарату райдержадміністрації Зоряна Мірило, голова районної ради Микола Романюк, заступник районної ради Володимир Горбацьо та керівники територіальних громад Яворівського району.

Директор департаменту економічної політики облдержадміністрації Степан Куйбіда інформував присутніх про перспективи реалізації обласних цільових програм у 2021 році для територіальних громад Яворівського району

Також обговорили основні положення проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост», про можливості для територіальних громад в рамках обласних програм, та як старостинський округ утворюється і надання послуг старостами.
«Частина території територіальної громади, в межах якої розташовані один або декілька населених пунктів, крім адміністративного центру такої територіальної громади, визначена сільською, селищною, міською радою з метою надання відповідних послуг жителям такого округу та забезпечення представництва їх інтересів старостою. Старостинський округ утворюється, як правило, у складі населеного пункту (населених пунктів), на території яких проживає не менше ніж півтори тисячі жителів» - наголошує Т. Баранецький

Зустріч пройшла в формі діалогу.









































Джерела інформації:




Коментарі