Перейти до основного вмісту

 

БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЖИТТЯ ТА ЖИТТЯ СВОЇХ ДІТЕЙ!


З настанням холодів розпочалось активне використання населенням обігрівальних приладів. 

Недотримання жителями правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, газового обладнання та електроприладів призводить до збільшення кількості пожеж. Попередити пожежу набагато легше, ніж гасити. Уберегти свій будинок від пожежі, значить не піддати ризику власне життя, життя дітей, здоров'я близьких, не позбутися майна.

Перевірте самі себе, огляньте своє житло: чи все відповідає правилам пожежної безпеки? Чи все ви передбачили, щоб не допустити виникнення пожежі? Необхідно дотримуватися правил пожежної безпеки при експлуатації печей та електронагрівальних приладів, які нерідко стають причиною трагедії. Причиною загорання може бути порушення правил влаштування печі. Наприклад, недостатня відстань між димарем печі та дерев'яними конструкціями перекриття будинку. Сюди ж можна віднести відсутність незапалювального листа біля топки пічки, в результаті чого через вугілля,що випадає, загорається підлога. Інша проблема - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі.

Найбільшу небезпеку для себе і оточуючих створює сама людина, недбало поводячись з вогнем і його джерелами. Паління в ліжку, непогашений сірник чи не вимкнений вчасно електроприлад, несправна газова плита, використання відкритого вогню при роботі з горючими матеріалами - усе це неминуче призведе до виникнення пожежі. Для збереження свого майна, даху над головою, а також свого життя, життя своїх дітей, близьких, друзів і сусідів, кожен з нас повинен дотримуватися нескладних правил пожежної безпеки.

Особливу увагу слід звернути на можливість виникнення пожежі через дитячі пустощі. Не дозволяйте дітям гру з сірниками, включати газ і електроприлади, ні в якому разі не можна залишати дітей без нагляду. Батьки, котрі залишають маленьких дітей без нагляду дорослих, проявляють злочинну недбалість.

Будьте уважними та обережними. Бережіть своє життя та життя своїх дітей.
















Джерело інформації:


Коментарі