Перейти до основного вмісту

 

У СМТ ІВАНО-ФРАНКОВЕ ПЕРЕПОХОВАЛИ ОСТАНКИ 25 ВОЯКІВ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В РОКИ ПЕРШОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ НА ЛЬВІВЩИНІ


11 листопада 2020 року в смт Івано-Франкове відбулось перепоховання останків 25 вояків австро-угорського та російського війська, які загинули у роки Першої Світової війни на Львівщині.

Розпочався захід на військовому кладовищі смт Івано-Франкове з поминальної панахиди за участі Почесного консула Австрії у Львові Маркіяна Мальського, народного депутата та члена Депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Австрійською Республікою Ростислава Тістика, голови ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" Любомира Горбача, заступника голови Яворівської райдержадміністрації Володимира Дзюньки.

«Тут поховано багато Героїв Австрії, Угорщини, Італії, Німечини, Росії, які відали своє життя за наш з вами мир та спокій. Наш обов’язок вшановувати та пам’ятати кожного з них. Дякую усім хто згуртувався і долучився до таких заходів пам’яті загиблих воїнів, ваш вчинок приклад для наслідування. Слава Героям» - говорить почесний консул Австрійської республіки у Львові Маркіян Мальський.

Довідково

Під час польових пошукових досліджень місць боїв часів Першої Світової війни у населених пунктах Бродівського та Яворівського районів членами ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам’ять" та ГО "Закінчимо війну" було віднайдено уцілілі та зруйновані сучасними "могильними мародерами" необліковані поховання австро-угорських та російських вояків, які загинули у цих місцевостях у вересні та жовтні 1914 року.






























В СМТ ІВАНО-ФРАНКОВЕ ПЕРЕПОХОВАЛИ ОСТАНКИ 25 ВОЯКІВ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В РОКИ ПЕРШОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ НА ЛЬВІВЩИНІ 11...

Опубліковано Яворівська районна державна адміністрація Середа, 11 листопада 2020 р.

102 роки тому закінчилася Перша світова війна, яка обірвала більше 10 мільйонів життів. Сьогодні ми вшановуємо цю дату...

Опубліковано Маркіяном Мальським Середа, 11 листопада 2020 р.

102 роки тому закінчилась І Світова війна, що забрала понад 15 млн життів. У День пам‘яті загиблих молитовно вшанували...

Опубліковано Ростиславом Тістиком Середа, 11 листопада 2020 р.




































Джерела інформації: 

































































































































































































































Коментарі