Перейти до основного вмісту

 

СВІЧА ГОЛОДОМОРУ НІКОЛИ НЕ ЗГАСНЕ


Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні сторінки якої примушують стискатися людські серця. 

На вшанування пам’яті про всіх невинно убієнних голодом в 1932-33 роках у Яворівсьській ЦРБ ім. Юрія Липи організовано розгорнуту тематичну книжкову виставку «У пам’ять про скорботний - 33». 

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 рр. 

Невідома кількість жертв – від 3 до 12 мільйонів, але протягом всієї історії людства вважається найбільшою трагедією. 

Люди пішли з життя тому, що у них було забрано останній шматочок хліба – останню надію на порятунок. Шануймо кожну запашну хлібну скоринку. І щиро молімось за тих, у кого її не було на столі у голодні роки...






























«28 Листопада ‐ українці вшановують пам'ять жертв голодомору. Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушує стискатися людські серця.

В бібліотеці оформлена виставка‐спомин: "Свіча Голодомору ніколи не згасне". Наша бібліотека теж віддає шану Жертвам голодомору. Дай Боже, щоб пам'ять про голод залишилася тільки пам'яттю. Низько схиляємо голови та запалюємо свічки», - Новоярівська бібліотека філія для дітей.















































Коментарі