Перейти до основного вмісту

 

У М. ЯВОРОВІ НАГОРОДИЛИ «МАТЕРІВ-ГЕРОЇНЬ» РАЙОНУ


Сьогодні, 25 листопада, у райдержадміністрації відбулось нагородження «Матерів-героїнь» Яворівського району, яких відзначено на державному рівні.

Виконали приємну місію та вручили заслужені нагороди "Матерям-героїням" голова районної державної адміністрації Юрій Шпак та голова районної ради Володимир Сичак і побажали більше хороших та світлих днів у їхньому житті, довголіття, добробуту, родинного тепла та радості від дітей і онуків.

Тож згідно з відповідним Указом Президента України від 8 травня 2020 року №170/2020 «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня», ці державні нагороди отримали: Ірина Дзидз с. Семирівка, Олександра Кісіль м. Новояворівськ, Наталія Мусікевич смт Шкло, Марія Петрусь с. Морянці, Наталія Савчук смт Шкло.

Подія пройшла в атмосфері безмежного тепла та людської вдячності тим, хто дає початок життю і продовженню роду, жінкам, які сміливо стали на шлях великого подвигу – народити, виростити та виховати п’ятеро і більше дітей.

«Вітаю вас сьогодні, ви заслуговуєте на найбільшу подяку та вдячність і від держави, і від своїх дітей, і від кожного з нас. Адже ростити таку кількість дітей, встигати працювати, поратись по господарству та турбуватися про сім`ю – вчинок героїчний. Здоров’я вам міцного, наснаги та благополуччя», - Юрій Шпак.

«Вручаючи посвідчення про присвоєння почесного звання «Мати-героїня», дякую за Ваш материнський подвиг. Зичу Вам здоров'я і добра, довгих років життя, щоб діти завжди тішили Вас своєю увагою, добрим та щирим словом, віддаючи Вам ту любов, з якою їх зростили та виховали Ви. Адже мама - головна людина у житті кожного, вона - найперший радник, вчитель, друг», - зазначив Володимир Сичак.

«Діти – це наше щастя», – гордо каже пані Марія. – «Звісно, бути багатодітною матір’ю приємно, але водночас це велика відповідальність. Я завжди дуже хвилююся за кожну дитину, переживаю. Отримати звання «Мати-героїня» було дуже хвилююче та приємно, та це більше формальність. Вважаю, що кожна мама є героїнею, особливо для своїх дітей. Адже подароване життя, недоспані ночі, постійні турботи та переживання про майбутнє дітей іншим словом, як подвиг, не назвеш».

Довідка: Відповідно до Положення про почесні звання, затвердженого Указом Президента України №476 / 2001 від 29 червня 2001 року почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, в тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.




























Коментарі