Перейти до основного вмісту

 

ПОДІЇ, ЩО ЗМІНИЛИ ДОЛЮ УКРАЇНИ


Горить свіча і пам’яті сльоза,
Додолу з неї краплями стікає, 
Земля ридає, плачуть небеса – 
Героїв Україна пам’ятає...

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми об’єднуємо дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності з листопада 2013 до лютого 2014 року. 

У мить тяжку в нестерпній тій образі,
На барикадах зібраних зі снігу,
Стояла гідність у ясній звитязі,
Поклавши хід історії у книгу...


Щорічно 21 листопада у нашій державі відзначається День Гідності та Свободи. У цей пам’ятний день ми вшановуємо патріотизм і мужність наших співвітчизників, які з покоління в покоління стають на захист рідної країни. У цей знаменний і величний день ми з гордістю говоримо про те, що українці – це народ, який заслуговує поваги світової спільноти. Адже ми разом довели всім, що українці – це народ глибоко патріотичний, з високим почуттям гідності і непереборним духом свободи!

В цей день весь український народ вшановує громадянський подвиг учасників Помаранчевої революції 2004 року, Революції Гідності на Майдані у Києві 2013-2014 років та увічнює пам'ять Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО, котрі стали на захист своєї землі.

З нагоди Дня Гідності та Свободи в Яворівський ЦРБ ім. Юрія Липи організовано книжкову виставку-хроніку «Час плине, а пам'ять залишається".

Сила незламного духу, на якій експонуються: документи і матеріали , літописи очевидців подій, пропонуємо до вашої уваги романи, оповідання, нариси, новели, вірші, присвячені важливим історичним подіям в Україні.

Пам´ятаймо та молімося за українських Героїв, їх жертовність та героїзм. Вони зі зброєю в руках захищають кордони України і віддають життя за нашу Незалежність.

Ми – сильна нація, яка прагне жити у розвиненій Європейській державі.




















Яворівська центральна районна бібліотека для дітей - До Дня гідності і свободи!..

Низько схиляємо голови перед пам'яттю Героїв Небесної Сотні, які боролись за честь, правду і гідність та віддали своє життя за Україну.


Новоярівська бібліотека філія для дітей - 21листопада - День Гідності та Свободи.

Цей день ‐ символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу.
Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваноґо патріотизму і показала важливість національної ідеї. Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити у війні на Донбасі.

Цим подіям присвячена наша книжкова виставка-нагадування: "Вільні творять майбутнє."


























Джерела інформації:

Коментарі