Перейти до основного вмісту


НА ЯВОРІВЩИНІ РОЗПОЧАТО ПРОЦЕС РОЗШИРЕННЯ ПАЛІАТИВНОГО ВІДДІЛЕННЯ НЕМИРІВСЬКОЇ МЛ 


Обласні обранці підтримали проєкт рішення про передачу нерухомого майна “Реабілітаційного центру” в Немирові в управління Яворівської райради та Немирівської лікарні.

Передача приміщення і земельної ділянки туберкульозного санаторію дозволить розширити паліативне відділення.

Місцевій владі передали об’єкт терміном на рік без зміни цільового призначення та без права відчуження.

«Аби цей обласний заклад не занепав, варто його раціонально використати. Поза тим, це може бути дуже прибутковим. Приміщення, які зараз пустують, можна використати з користю для людей, які потребують медичного догляду, соціальної та моральної підтримки. Є можливість створити тут 150 ліжок і сотню робочих місць», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Зараз на весь Яворівський район - одне паліативне відділення, розраховане лише на 20 людей.

За попередніми розрахунками, якщо всі 150 місць будуть заповнені, видатки на утримання відділення будуть в межах надходжень від НСЗУ. Видатки на оновлення матеріально-технічної бази заклад планує провести за рахунок коштів НСЗУ, районного бюджету, міжбюджетних трансфертів та надходжень коштів благодійної допомоги.

Прес-служба ОДА


«Перший переможний крок для Яворівщини зроблено!

Усе нерухоме майно “Реабілітаційного центру” в Немирові передано в управління Яворівської районної ради та Немирівської міської лікарні на 1 рік. 

Це означає, що фактично, процес розширення паліативного відділення Немирівської МЛ розпочато!

Хочу нагадати, що з 1 липня понад 100 працівників реабілітаційного центру в Немирові, який утримувала Львівська обласна рада, втратили роботу через закриття центру. На сьогоднішньому засіданні Облради, врешті, питання вирішено - депутати підтримали проєкт рішення про передачу нерухомого майна в управління Яворівської райради та Немирівської лікарні. 

Розширення дозволить створити нових 150 ліжкомісць, що закриє потреби району у наданні послуг людям з важкими хворобами. Окрім цього, це дасть можливість відновити понад 100 робочих місць!

Опікувався проблемою з початку її виникнення та продовжуватиму працювати в напрямку створення та розвитку центру. По даній справі скеровував звернення до Міністерства охорони здоров'я України, до Львівської обласної ради та Центру легеневого здоров'я у Львові. Сподіваюсь, що наступне скликання Львівської обласної ради прийме остаточне рішення по цьому питанню!

Хочу подякувати кожному, хто впродовж цього часу переймався долею Реабілітаційного центру, щодня охороняючи приміщення та майно від недобросовісних осіб! 

Дякую, насамперед, колективу Немирівської лікарні, Яворівська районна державна адміністрація, Володимир Дзюнька, Яворівська районна рада, Володимир Сичак, Селищним радам за чітку позицію, Львівська обласна державна адміністрація, в особі голови Максим Козицький та заступника Іван Собко та Львівській обласній раді за прийняття вольового та принципового рішення, за співпрацю, взаємодію та результат!

Нагадаю:
https://www.facebook.com/100001645147799/posts/3556028871128583/?extid=0&d=n», - повідомляє на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Ростислав Тістик.

Перший переможний крок для Яворівщини зроблено❗️ Усе нерухоме майно “Реабілітаційного центру” в Немирові передано в...

Опубліковано Ростиславом Тістиком Четвер, 19 листопада 2020 р.

Обласна рада підтримала рішення Львівська обласна державна адміністрація і передала приміщення колишнього...

Опубліковано Максимом Козицьким Четвер, 19 листопада 2020 р.



















Джерела інформації:




























































































































































































































































































































































































Коментарі