Перейти до основного вмісту


«ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО. ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ В ДИТЯЧОМУ СЕРЕДОВИЩІ» 


Коли насильство чиниться поруч із нами, чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. Саме тому щорічно, починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота підтримує акцію "16 днів проти насильства".

Основними завданнями акції є:

привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання домашнього насильства протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження домашнього насильства, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства. 

А коли від булінгу, сексуального і домашнього насильства страждають діти, якщо агресори, наприклад, батьки, то малечі немає до кого звернутися. Тому з метою інформування та роз’яснення т.в.о. ст. інспектора ювенальної превенції Яворівського ВП ГУНП старший лейтенант поліції Руслана Мацелюх провела лекцію з учнями 10а, б класів Краковецької ЗОШ 1-3 ст. та учнями 8 класу Залузької ЗОШ 1-2 ст. на тему: «Домашнє насильство. Протидія булінгу в дитячому середовищі».































Джерело інформації:

Коментарі