Перейти до основного вмісту

 

«...ЧИ ТО ЛІКАР, АДВОКАТ ЧИ РОБІТНИК, ХЛІБОРОБ ЧИ ВЧИТЕЛЬ, КУПЕЦЬ ЧИ СВЯЩЕНИК – КОЖДИЙ РОБИТЬ, ЩО ДО НЬОГО НАЛЕЖИТЬ, І СОВІСНО...»


Часто в Україні чути про те, що десь люди живуть краще. Якось Шептицький писав, що якщо кожен на своєму місці буде совісно працювати, то не тільки життя буде краще, але і совість чистіша:

"Де в якому суспільстві, як ким хто є, – чи то лікар, адвокат чи робітник, хлібороб чи вчитель, купець чи священик – кождий робить, що до нього належить, і совісно, і так, як знає найліпше, і що має сил до того. Там, певно, для добра загалу кождий служитиме такою роботою, яка дійсно щось значить і з якої щось путнього мусить таки вийти. Де кожен не тільки є на своїм місці, але, за ласкою Божою, – без якої нічого доброго не можна зробити, – зміряє в цілім своїм життю до щораз ліпшого, там нікому не відмовить Господь Свого благословенства. Кожний щасливим себе буде там чути не тільки за спокійної та чистої совісти, але й задля життя, посвяченого праці й любові до ближнього".

1923 р., липня 12, Рим. "Пастирське послання Митрополита Андрея до духовенства та вірних із закликом до єдности і солідарности". 








































Джерело інформації:















































































































































































































Коментарі