Перейти до основного вмісту

 

9 ЛИСТОПАДА МИ ВІДЗНАЧАЄМО ВЕЛИКЕ СВЯТО – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ


Шановні краяни! Щиро вітаю вас із Днем української писемності та мови.

Мова – це душа нації, її генетичний код. Українська мова з її тисячолітньою історією і високою духовною культурою – це основа для єдності держави і духовна гарантія її майбутнього. Без рідної мови жодна людина не здатна почуватися повноцінною частиною свого народу, його історії та культури.

З великою шаною ми маємо усвідомлювати вагу рідного слова і відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім. Адже мова є основою духовного багатства народу та інтелектуального потенціалу; найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність.

Бережімо рідне слово, бо в ньому не тільки гомін лісів, переливи струмків, шепіт трав, а й високий дух пращурів, сила нашого сьогодення і поступ майбутній.

Бажаю, щоб Материнське Слово було для нас духовним джерелом життя і оберегом. Не з примусу, а лише за покликом власного сумління та гідності плекаймо у душі.


З повагою
голова Яворівської районної державної адміністрації
Юрій Шпак




Дорога громадо Яворового краю!
Вітаю вас з Днем української писемності та мови.

У всьому світі відомо, що державність мови є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в один народ. Це важливий чинник самовизначення нації, надійна основа розвитку країни.
Мова є основою духовного багатства народу та інтелектуального потенціалу; найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність.

Ми маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Всебічна підтримка державності мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток — почесна місія кожного громадянина України.

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування». 
Панас Мирний

Дорогі земляки! Від усього серця бажаю Вам берегти рідне слово і передавати цей безцінний дар наступним поколінням.

Впевнений, що наша мова й надалі єднатиме український народ та слугуватиме для всіх нас потужним духовним оберегом.

Щастя Вам, добра, миру, злагоди та нових здобутків в ім’я рідної громади й всієї України!


Голова Яворівської районної ради 
Володимир Сичак




























Коментарі