Перейти до основного вмісту

 

НА ЯВОРІВЩИНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ МИТРОПОЛИТА АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО НАПЕРЕДОДНІ 76-РІЧНИЦІ СМЕРТІ


Сьогодні, 30 жовтня, в Яворові вшанували 76-ті роковини від дня смерті глави Української греко-католицької церкви митрополита Андрея Шептицького.

Зокрема, в центрі міста у сквері імені Андрея Шептицького поблизу пам’ятника Митрополиту відбулася поминальна панахида. Участь в якій взяли голова райдержадміністрації Юрій Шпак, заступник голови райдержадміністрації Володимир Дзюнька, керівник апарату райдержадміністрації Зоряна Мірило, начальник відділу культури, туризму молоді та спорту райдержадміністрації Наталія Лялюк, секретар Яворівської міської ради Ольга Созанська.

"Українському народу нереально пощастило, що серед нас є такі постаті. Ми своєю чергою повинні пам'ятати та гідно вшановувати пам'ять кожного з них. Шана за їхню мудрість, за те, що вони могли за собою повести людей. Тому сьогодні вшановуючи пам'ять видатного митрополита Андрея Шептицького згадуються слова. Тихою невтомною працею будуйте Україну свою. І ми тихою невтомною працею робимо все, аби наш край розвивався" - зазначає Юрій Шпак.

Опісля, представники влади поклали квітів до підніжжя пам’ятника митрополитові Андрею Шептицькому.

Довідково: Митрополит Андрей Шептицький відійшов у вічність о 13:30 1 листопада 1944 року у митрополичих палатах Святоюрського комплексу. На момент смерті Митрополиту було 79 років. Він помер в окупованому радянською владою Львові. З цього моменту починаються гоніння на УГКЦ.















































Джерело інформації:


Коментарі