Перейти до основного вмісту


У С. БІРКАХ ЯВОРІВСЬКОГО РАЙОНУ ТРИВАЄ БУДІВНИЦТВО ПЕРШОГО В ЗАХІДНОМУ РЕГІОНІ МАЛОГО ГРУПОВОГО БУДИНКУ


23 вересня 2020 року під керівництвом заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода, за участю першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Денеги, відбулась нарада щодо добудови малого групового будинку для сиріт в с.Бірки.

Участь у нараді взяли в.о. начальника управління капітального будівництва ЛОДА Павло Терех, начальник відділу освіти райдержадміністрації Володимир Байда, голова Бірківської сільської ради Володимир Кульчицький та виконавець робіт.

Під час наради обговорили найважливіші моменти поточного ремонту та введення в найкоротші терміни завершення будівництва МГБ.

«На тендері нам вдалося зекономити понад 320 тисяч з державного бюджету. Треба зазначити, що відкритість і доступність тендерних процедур дозволила нам за останній рік зекономити майже 20% державних коштів.

Варто зазначити - це буде перший будинок у західному регіоні країни. Цей будинок стане ще однією важливою частиною реалізації реформи інтернатів, яка триває в Україні до 2026 року і в якій наша область наразі лідирує за результатами. Але найголовніше - він стане справжнім домом для дітей, де вони відчують справжній затишок» - наголошує Юрій Холод.

«Створення МГБ – це чудова подія. Забезпечення прав дітей на проживання, догляд та виховання в сім’ї або в умовах наближених до сімейних форм виховання – у пріоритеті діяльності району» - говорить Віталій Денега.

Відділ освіти Яворівської райдержадміністрації оголосив тендерну процедуру в системі Prozorro на закупівлю інвентарю за кошт з районного бюджету та очікується видача технічних умов на електропостачання МГБ.

Відкриття об’єкту планується цього року.

Також під час робочої зустрічі присутні оглянули ДБСТ с. Бірки та звернули увагу на актуальні питання.

Варто зазначити,що завдяки процедурі Prozorro вдалося зекономити 800 тис. грн державних коштів

Нагадаємо: у селі Бірки триває будівництво житла для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Тут будуть жити до десяти осіб, які мають особливі потреби, але можуть бути соціалізовані. За ними доглядатиме спеціальний персонал та вихователі.

Будівництво триває від 2018 року. Перший етап робіт коштував понад 5,8 мільйона. Відділ освіти підписав угоду з підрядником на виконання робіт другої черги на 3,6 мільйона гривень ( ТзОВ “Ідеалбуд”).





























Джерела інформації:





























































Коментарі