Перейти до основного вмісту


ШАНОВНІ КРАЯНИ, ПРАЦІВНИКИ ТУРИСТИЧНОЇ СФЕРИ ТА ГОСТІ КРАЮ!


«Шановні краяни, працівники туристичної сфери та гості краю!

Прийміть щирі вітання з нагоди Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні.

Топ 5 найбільших досягнень у галузі туризму на Яворівщині:

1. #Екотуризм

До початку туристичного сезону - 2019 в Яворівському національному природному парку відкрили еколого-пізнавальну стежку "Голуби". Вона пролягає на маршруті до Крехівського монастиря, і численні відвідувачі та паломники матимуть змогу більше дізнатися про дивовижну природу розточанського горбогір’я та відпочити у мальовничій місцевості.

Пішохідний шлях № 4901 Еколого-пізнавальна стежка "Голуби" ознаковано відповідно до ДСТУ 7450:2013. Протяжність шляху - 2,5 км.

2. #Міжнародне_партнерство

У 2019 році підписано договір співпраці між Яворівщиною і Шуахевським повітом (Грузія).

3. #Промоція_туризму

У 2018 році започатковано туристичний фестиваль «Мандруємо Яворівщиною».

У 2019 році започатковано гастрофестиваль «Смакуємо по-яворівськи», у 2020 році - «Розточанські фестини».

У 2020 році створено проморолики «Яворівщина сакральна», «Яворівщина туристична» і «Народні промисли Яворівщини», які транслювалися на телеканалі НТА.

4.  #Програма

У 2018 році відділом культури і туризму була складена програма розвитку туризму та рекреації у Яворівському районі на 2018 − 2020 роки, яка була затверджена на сесії Яворівської районної ради.

5. #Туристичний_бренд

Розроблено логотип та брендову продукцію, буклети,які були представлені на Міжнародних виставках у Львові та Києві, також сувенірні ляльки-мотанки помандрувати до Ізраїлю.

Але найголовніше Яворівську забавку і яворівський пиріг подано на розгляд комісії про внесення їх до нематеріальної спадщини України!

Наш край з його неповторними краєвидами, багатою історико – культурною спадщиною, безцінними рекреаційними ресурсами та привітними і гостинними людьми, має всі умови для успішного розвитку туристичної індустрії. Зусиллями всіх, хто працює сьогодні в туристичній галузі Яворівщини формується позитивний імідж нашого краю як привабливого туристичного осередку, європейська спільнота знайомиться з нашою багатолітньою історичною спадщиною та культурною самобутністю. Яворівщина – один з перспективних регіонів в напрямку розвитку туристичної галузі», - начальник відділу культури, туризму молоді та спорту Яворівської РДА Наталія Лялюк.

























Джерела інформації:



















































Коментарі